2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Toroczkai László lemondott az EP-mandátumáról, és beszólt Magyar Péternek

2024.06.18. 14:51
Toroczkai László aláírta a lemondó nyilatkozatot, amellyel átadta az európai parlamenti mandátumát Borvendég Zsuzsannának. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke egyúttal Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének is üzent.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke kedd délután aláírta a lemondó nyilatkozatot és átadta az európai parlamenti mandátumát Borvendég Zsuzsannának képviselőnek. Ezt a párt elnöke az X-oldalán jelentette be.

„Van, aki nem tudott lemondani a havi kb. 7 millió forintos jövedelemről (és még rengeteg egyéb juttatásról), és egy irányított szavazással – ígérete ellenére – megtartotta magának az EP-mandátumot” – írta a közösségi oldalán Toroczkai, aki ugyan név szerint nem említette meg, de a szerkesztőségünknek küldött közleményében hozzátette, hogy lemondásával Magyar Péternek is üzent.

Majd úgy folytatta, hogy: „Sikerült neki 8 érvet felsorakoztatni az EP-mandátum megtartása mellett, és egyetlen ellenérvet sem említeni. Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése? Ezeknél legalább a látszatra adtak.”

„Nem baj, vagyunk azért még egy páran, akiknek számít az adott szó, az elvek, az eszme, a közösség, akiket képviselünk” – zárta sorait a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Mint megírtuk, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke hétfő reggel a Facebook-oldalán arra kérte követőit, hogy szavazzanak, és döntsék el ők, felvegye-e az európai képviselői mandátumát. Posztjában a képviselőség mellett szóló érveit is felsorolta. A végeredmény szerint követői nagy többsége azt szeretné, ha felvenné a mandátumot, és beülne az Európai Parlamentbe.