Főiskolai rektorok felmentéséről és megbízásáról döntött Orbán Viktor

2024.06.19. 08:49
Több felsőoktatási intézmény rektorának felmentéséről és megbízásáról hozott döntést Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő főiskolai tanárok kinevezéséről is döntött.

A Magyar Közlöny június 18-án megjelent számából kiderült, hogy a miniszterelnök felmenti rektori megbízása alól Németh Tamást, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektorát és – 2024. július 1-jétől 2029. június 30-áig – Balla Ibolyát bízza meg a rektori teendők ellátásával. 

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektori pozíciójával ismételten Fehérváry Örs Jákót bízza meg Orbán Viktor. A rektor megbízatásának időtartama 2024. július 1-jétől 2028. június 30-áig tart.

Az Adventista Teológiai Főiskola esetében is ismételten Tonhaizer Tibor kapott rektori megbízást a kormányfőtől. Az ő megbízása 2024. augusztus 1-jétől 2029. július 31-éig tart. 

A miniszterelnök döntéseit a kultúráért és innovációért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett előterjesztésére hozta meg.

A miniszterelnök több főiskolai tanár kinevezéséről is döntést hozott és főiskolai tanárrá nevezte ki Linczenbold Leventét, Racs Csabát és Török Lászlót. Kinevezésük július 1-jei hatállyal lép életbe.