Hónapokon keresztül terrorizált egy kilenc éves lányt a tanítója egy Fejér vármegyei iskolában

2024.06.22. 06:14
Hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy 9 éves kislányt a tanítója egy Fejér vámegyei iskolában. A tanár többek között azzal is fenyegette a tanulót, hogy nem viselkedik jól, elviteti a gyámüggyel, de olyat is mondott neki, hogy úgy kidobja a teremből, hogy eltörik keze-lába. A kislánynak öngyilkos gondolatai is támadtak, és a szülők hiába kérték az iskola, és a tankerületi központ segítségét. Végül az oktatási jogok biztosának közbenjárásával találtak a kislánynak új iskolát.

Két és fél hónapon keresztül rögzítették a szülők titokban a kislány táskájába rejtett diktafonnal a szülők azt, hogy hogyan bántalmazza verbálisan gyermeküket a tanítója.

Az egyik Fejér vármegyei iskolában tanító tanár rendszeresen mondott többek között olyanokat a 9 éves kislánynak, hogy „baromagyú”, „kitekerem a nyakad”, „kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad” – számolt be az RTL Híradó.

A szülők azért kezdtek el hangfelvételeket készíteni, mert hirtelen megváltozott a lányuk viselkedése, azonban ennek okáról mást mondott a tanító és mást a kislány.

Elkezdett brutális módon befelé fordulni. Arra sem válaszolt, hogy milyen volt az iskola, csak annyit mondott, hogy hagyjál anya, nem akarok beszélni és bezárkózott a szobájába. Ez tartott egy jó pár hétig. Én jeleztem a tanárnőnek, hogy szeretném elvinni pszichológushoz. Ő erre azt mondta, hogy hagyjam, mert mi van, ha olyat mond, hogy még a gyámügy is kijön. Ez életkori sajátosság. Majd kinövi

– mesélte a kislány édesanyja a Híradónak.

Az anyuka végül elvitte pszichológushoz a gyerekét, ahol kiderült, hogy a kislány szorong és depressziós, gyógyszert írtak fel neki. De a szakember azt is elmondta, hogy nagy gondok vannak az iskolában.

Ezután készült az első hangfelvétel, amin az hangzott el, hogy a tanár azt mondja a kislánynak, hogy: „Máma mint a vadállatok úgy viselkedtél, be kéne írjak a krétába. Elvitesselek az intézetbe? Beírok a krétába, elvisznek az intézetbe. Most már aztán tényleg”.

A szülők hiába jeleztek

A felvételek szerint egyszer azt is mondta, hogy: „És amúgy itthonról nem fogsz hiányozni merthogy anyának-apának nem fogsz hiányozni mert vannak még tesók, akik itthon maradnak.”

A szülők ezt először az intézmény vezetőjének jelezték, hogy gond van, de nem vették őket komolyan. Majd az iskolát fenntartó tankerület vezetőjétől kérték, hogy segítsenek a kislánynak új iskolát találni, amit az őt kezelő pszichológus is javasolta, a gyerek ugyanis egyre rosszabb állapotba került, és öngyilkos gondolatai is voltak már.

Ezt az egyik hangfelvétel is bizonyítja, amelyen hallatszik, hogy miután a pedagógus hosszan kiabált a kislánnyal, a gyermek azt mondja, hogy meg akar halni.

Az anyuka május 10-én írt először a tankerületnek, de semmilyen választ nem kapott a jelzéseire, végül – két héttel ezelőtt – az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.