Lemondtak az MSZP társelnökei a választási szereplés miatt

DMARC20221023002
2024.06.22. 12:55
Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is lemondott a tisztségéről az MSZP országos választmányi ülésén – vélhetően a párt többi politikusának nyomására. Kunhalmi Ágnes a 18. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként folytatja a munkát.

Az ATV úgy értesült, hogy lemondott a tisztségéről az MSZP országos választmányi ülésén Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is. A napokban ugyanis több szocialista politikus – köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó – szorgalmazta a tisztújítást. 

Az MSZP a honlapján már módosította is a névsort, a két politikus nem szerepel a vezetőségi tagok között. 

A mai napon lemondtam az MSZP társelnöki tisztségéről

– erősítette meg a hírt Kunhalmi Ágnes a Facebookon, majd közölte: szombaton tartotta meg az MSZP a választások óta az első választmányi ülését, és ott jelentette be először a döntést. 

A politikus arról írt a bejegyzésében, hogy „továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül”. A saját további feladatairól azt írta, hogy „a hazai baloldal értékeinek képviseletén túl a 18. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, ahogy 2018-ban és 2022-ben, úgy 2026-ban is újra legyőzze Orbán jelöltjét”. 

A XVIII. kerület polgárai, minden baloldali polgár és minden magyar állampolgár számíthat rám a következő években is

– tette hozzá Kunhalmi. 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a DK–MSZP–Párbeszéd-koalíció választásokon elért, mindössze 367 ezer szavazatot számláló, gyenge eredménye után úgy fogalmazott, hogy „rendkívül csalódott”. 

A másik társelnök, Komjáthi Imre is posztolt a lemondásáról, ő azt írta, hogy „munkásemberként úgy tanulta, hogy mindennek van következménye, ezért a kongresszustól kapott bizalmat, és a társelnöki mandátumot visszaadja azoknak, akiktől kapta, vagyis az MSZP közösségének”. 

Vállalni kell a felelősséget, és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből

– tette hozzá. 

Mint arról beszámoltunk, a választási kudarc után Donáth Anna lemondott a Momentum elnöki tisztségéről, Dobrev Klára pedig bejelentette a DK-s árnyékkormánya végét. Gyurcsány Ferenc pedig beszélt ugyan a lemondás kérdéséről, de még nem mondott le: utóbbi témát nemrég az alábbi cikkben jártuk körbe. 

(Borítókép: Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre 2022-ben. Fotó: Mónus Márton / MTI)