Reagált a repülőtér: ezért maradtak le a szurkolók a stuttgarti meccsről

DSC9287
2024.06.23. 22:29
Ahogy korábban megírtuk, vasárnap este lincshangulat uralkodott a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren a Stuttgartba tartó járat késése miatt – a Budapest Airport most hivatalos tájékoztatást adott ki az ügyben. Mint írták, a Eurowings légitársaság Stuttgartból induló járata csaknem 3 órás késéssel érkezett meg Budapestre, és csak az utasok beszállítása után derült ki, hogy a résidő miatt nem tud időben elindulni majd.

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este lincshangulat alakult ki Ferihegyen, miután az Eurowings légitársaság járatának késése miatt rengeteg szurkoló ragadt Budapesten, aki szeretett volna ott lenni Stuttgartban az esti skót–magyar csoportmérkőzésen. 

Információink szerint az incidens pár száz embert érintett, és az utasok semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Úgy tudjuk, a személyzet még rendőrséggel is fenyegette azokat az utasokat, akik szóvá tették, hogy miért nem szálltak még fel.

Végül négy és fél órás késéssel indult el Stuttgartba az Eurowings Airbus A319 gépe, amely eredetileg 16.05 órakor szállt volna fel Ferihegyről, de végül csak este fél 9 után pár perccel emelkedhetett a magasba.

Információink szerint a felszállás előtt elégedetlenkedő utasok közül többen megunták a várakozást, és elhagyták a gépet, hogy legalább Budapesten meg tudják nézni a magyarok skótok elleni Eb-meccsét, ha már a stuttgarti helyszínre nem érnek oda.

Megszólalt a Budapest Airport

Cikkünkre vasárnap este érkezett meg a Budapest Airport reakciója. A repülőtér a szerkesztőségünknek küldött közleményében arról tájékoztatott, hogy az Eurowings légitársaság Stuttgartból induló járata vasárnap csaknem 3 órás késéssel, 18:21-kor érkezett meg a budapesti repülőtérre.

„A földi kiszolgáló vállalat a gépet a protokoll szerint felkészítette a visszaútra, és az utasokat beszállította. A beszállítás után derült ki, hogy a résidő miatt a járat nem tud 18:55-kor elindulni, hanem 20:22-kor fog felszállni” – írták.

Mivel a gépen szurkolók is utaztak a ma esti EURO2024-futballmeccsre, így számukra nyilvánvalóvá vált, hogy nem fognak Stuttgartba érni a mérkőzés kezdetéig, így inkább úgy döntöttek, hogy leszállnak a gépről, és elállnak az utazástól. Az ő poggyászaikat a gépből a földi kiszolgáló vállalat kiszedte, az utasok azt a gépnél felvehették, és a terminált a csomagokkal együtt elhagyták

– fogalmaztak a közleményben.

Mint írták, a szurkolók leszállása előtt a gépre egy renitens utas viselkedése miatt rendőrt hívott a személyzet, a rendőri intézkedés után ő a gépen maradt.

A stuttgarti járat végül 20:35-kor felszállt Budapestről, összesen 52 fő nem utazott el – tették hozzá.

„Az utasok folyamatosan kaptak tájékoztatást, hiszen a járat indulási információi a terminálon mindvégig elérhetők voltak a járatinformációs kijelzőkön. A további várható késést már a pilóta közölte az utasokkal a beszállítást követően a gépen” – olvasható a Budapest Airport hivatalos tájékoztatásában.

A Budapest Airport elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségért.

(Borítókép: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Fotó: Kaszás Tamás / Index)