2024. június 30. 18:00
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország 4
Georgia 1

Csaknem az egész országra kiadták a riasztást, nagy zuhé jön

2024.06.28. 17:01
Zivatarveszély miatt az ország csaknem teljes területén elsőfokú riasztás van érvényben. Péntek estétől azonban már mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység.

Péntek estig szórványosan várhatók zivatarok, melyeket felhőszakadás (25–35 milliméter, keleten néhol 50 milliméter sem kizárt), viharos (60-70 kilométer per órás) széllökés, illetve jégeső (1-2 centiméter) is kísérhet.

A HungaroMet előrejelzése szerint csaknem az egész országban elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben zivatarveszély, a keleti országrészben felhőszakadás miatt is. 

riasztás.png
Fotó: HungaroMet

Péntek estétől már mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység, ezzel együtt a felhőzet is jelentősen csökken, reggelre az ország legnagyobb részén kiderül az ég. Foltokban köd képződhet. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Mint írták, szombaton az északi, északkeleti vármegyékben alakulhatnak még ki néhol zivatarok a déli, délutáni órákban, másutt egészen kicsi az esélye. A zivatarokat ezen a napon is kísérheti felhőszakadás, viharos kifutószél, valamint apró szemű jég.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, ott fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében. Erről itt írtunk bővebben. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras