2024. június 30. 18:00
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00 ÉLŐ
Spanyolország 0
Georgia 0

Bagolyvonatokkal utazhatunk a fővárosból a Balatonra

2024.06.28. 13:20
A MÁV Zrt. pénteken közölte, hogy a főszezonban hétköznap is járnak az éjszakai Bagolyvonatok a Balaton déli partja és Budapest között.

Budapest és Keszthely között naponta, míg az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége csak péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik – adta hírül az MTI a MÁV közleménye alapján.

Ezekkel a vonatokkal éjszakánként akár 5-7 ezren is utaznak rövidebb vagy akár hosszabb szakaszon.

Közölték azt is, hogy a déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, amelyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A hétvégi időszakban, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással.

Az északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely–Tapolca, Tapolca–Balatonfüred és a Balatonfüred–Székesfehérvár viszonylaton. Budapest és Balatonfüred között egypár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik.

A Bagolyvonatokkal általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség, így az igénybevételükhöz elég az ország- és vármegyebérlet, ezek napijegyváltozatai (Vármegye24, Magyarország24).