2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Lázár János lépett, nincs többé home office a MÁV–Volán-csoportnál

2024.06.28. 21:16
A MÁV–Volán-csoport munkatársai számára véget ér a home office lehetősége, ugyanis Lázár János építési és közlekedési miniszter július 1-jével megszünteti ezt az opciót. Nyilván eddig is az igazgatóság számára létezett csak ez a lehetőség, viszont mivel ők költöznek több új és felújítás alatt lévő irodaházba, így az otthonról dolgozás innentől már nincs a lehetőségek közt.

Lázár János építési és közlekedési miniszter július 1-jei hatállyal egy friss határozatban megszünteti a home office lehetőségét a MÁV–Volán-csoport dolgozóinál, és arra kéri a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy érvényesítse a határozatot azoknál is, akiknek eddig volt lehetőségük otthonról dolgozni – tudta meg a 24.hu.

A MÁV-csoport sajtóosztálya megerősítette a hírt.

Mivel a MÁV START Zrt. különböző szakmai egységei éppen költöznek nagyobb székházakba, így talán ezzel is összefüggésben lehet Lázár rendelete. A szakmai egységek és a vezetőség a Magyar Telekom korábbi székházába, a Könyves Kálmán körútra költözik majd. Ez a vezérigazgatóság 2100 fős tagságának egyharmadát, kerek 700 embert érint majd. 

A pályaüzemeltetési egységek az Október huszonharmadika utcába költöznek a Mol Nyrt. korábbi székházába – ez 400 munkatársat jelent –, további 700 dolgozó pedig – a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai – egyelőre továbbra is otthonról dolgozik, mivel az ő új irodaházuk egyelőre felújítás alatt van. A maradék 300-ról nem esett szó.

A MÁV–Volán-csoportnak a hivatalos adatok alapján összesen 57 ezer munkatársa van.