2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Nagy sebességgel előzte a balra kanyaródó autót a motoros, kis híján tragédia lett a vége

2024.06.29. 12:28
Körültekintően szeretett volna balra kanyarodni az autós, mégis kis híján tragikus baleset áldozata lett a 12-es főúton. A Budapesti Autósok közösségéhez eljuttatott fedélzeti kamerás felvételen jól látható, ahogyan a szabályosan kanyarodó autó orrát egy, a manőver megkezdésekor nagy sebességgel előzni kezdő motoros eltalálja. A motoros és talán az autós élete is csak néhány centiméteren múlt, a kétkerekű jármű vezetőjét ráadásul a rendőrök is meglehetősen könnyedén továbbengedték a baleset után – így ő tényleg nagyon hálás lehet valakinek.

Hiába a jó idő és a hétvége, a hőség okozta lassabb reakcióidő és a tűző nap miatti rosszabb látási viszonyok bizony minden közlekedőt arra kényszerítenek, hogy még jobban figyeljenek oda magukra és egymásra az utakon. 

Ez persze nem mindig sikerül, azonban annak érdekében, hogy mindenki épségben hazaérhessen, ilyenkor hatványozottan oda kell figyelni a szabályok betartására. 

A sokszor hangozatott jótanács azonban láthatóan nem mindenki fejében ragadt meg, ugyanis a 12-es útról a Budapesti Autósok egyik olvasója ismételten ijesztő, fedélzeti kamerás felvételt juttatott el a portálhoz. 

„Nagymaros, 12-es főút és a Kóspallagi út kereszteződésénél történt az eset. A videón jól látható, hogy lassítok, közben jelzem kanyarodási szándékomat, irányjelzők használatával, majd mikor megállok, még 2-3 autónak elsőbbséget is adok. Ebben a pillanatban és előtte már lassítás közben is belenéztem a visszapillantó tükörbe, ahol egy motorost láttam több száz méterre mögöttem lekapcsolt fényszóróval. Úgy ítéltem meg, hogy annyira messze van, hogy bekanyarodhatok balra” – idézi az olvasó levelét a Budapesti Autósok. 

A képsorokat látva azonban most már ő is jól tudja, hogy nagyot tévedett, amikor azt gondolta, hogy a motoros előtt még jócskán, kényelmesen balra tud fordulni.

Épp indultam, a kocsi orrát körülbelül 10 centire tudtam kidugni, mikor belecsapódott körülbelül 100+ tempóval a sárvédőbe, illetve a kocsi elejébe. Utána hátranéz, és megy tovább. Kb. egy kilométer után állt meg, mert elfolyt az olaj a motorból. Feltételezem, ha nem folyik el, simán továbbmegy és cserben hagy

– számolt be az esetről. 

A hatalmas balesetet megúszó autós az esetet követően azonnal értesítette a rendőrséget, akik ugyan csupán fél órával később, de a helyszínre értek. A történet érdekes része azonban még hátravolt, ugyanis a felelőtlen motoros az autós elmondása szerint némi pénzbírság, néhány büntetőpont mellett egy apró ejnye-bejnyével megúszta a hajmeresztő mutatványt. 

Úgy tűnt, hogy ismerték a motoros srácot, kézfogás pacsival köszöntek, le is cseszték a srácot, hogy minek száguldozik, majd röhögtek egy keveset. Engem megszondáztattak, a motoros kapott 13 000 forint bírságot és 6 büntetőpontot. A baleset okozásáért vállalta a felelősséget, de a rendőrségi jegyzőkönyv szerint semmi nem történt. Szerintem ez a kategóriájú KRESZ-szabály-sértés – illetve én erre már azt mondanám, hogy közúti veszélyeztetés –, ez nem 13 000 forintos helyszíni bírság és 6 büntetőpont kéne legyen...

zárta a levelét a szerencsétlenül, ám mégis rendkívül szerencsésen járt autós. 

A mostani videón látottak kísértetiesen hasonlítanak arra a néhány hete történt tragikus balesetre, ahol az 58-as főút Pécs felé vezető oldalán, Szalántánál egy Audi S5 és egy Mercedes AMG GT is előzésbe kezdett, de már csak az Audi tudta befejezni a műveletet.

Történt ugyanis, hogy az előzött Suzuki Ignis balra tervezett kanyarodni, kitette az indexét, és megkezdte az irányváltást, viszont az idős női sofőr nem látta, hogy autóját éppen nagy sebességgel előzik. Az első autó még félre tudta rántani a kormányt, és megúszta egy koccanással, viszont az MMA-harcos Stétz Dániel Mercedese telibe kapta a kanyarodó autót. A luxusautót vezető férfi állítólag több mint 200-zal haladt a baleset idején, az ütközésben ő és a mellette ülő barátnője is az életét vesztette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport