18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felfegyverkezve, a nyílt utcán torolta meg a sérelmeket három férfi Józsefvárosban

2024.06.29. 13:39
Még 2022 májusában történt az az eset a VIII. kerületi Práter utcában, amikor az elkövetők késekkel és gáz-riasztó fegyverrel támadtak rá az egyik rokonukra. Elmondásuk szerint ezzel akarták megtorolni a családjukat ért sérelmeket. A sértett nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, a Fővárosi Főügyészség nemrég vádat emelt az elkövetők ellen.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta három férfi ellen, akik családi haragosukat az utcán megtámadták és megszurkálták – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlottak rokonok, ketten testvérek, a harmadik férfi egyikük fia. A sértett szintén rokonuk volt, a testvérpár nővérének a fia. A vádlottak és a sértett között régi családi viszály állt fenn, amely olykor tettlegességig fajult, illetve többször feljelentették egymást – áll a közleményben.

A férfiak 2022. május 3-án, délután a VIII. kerületi Práter utcán haladtak gépkocsival, amikor észrevették a sértettet. Két elkövető, a fiú és nagybátyja gyorsan kiszállt, majd késekkel és gáz-riasztó fegyverrel rátámadtak a férfira. Ezzel akarták a szerintük a családjukat ért sérelmet megtorolni.

Az egyik támadó a sértett felé lőtt a gáz-riasztó fegyverrel, de nem találta el. Ezután egy késsel felé szúrt, a megtámadott a szúrást a kezével kivédte, a karja azonban emiatt megsérült. A másik támadó egy bozótvágó késsel sebesítette meg a sértett vállát, miközben társa is többször megszúrta. A harmadik férfi, az egyik támadó apja eközben a kocsiból buzdította hangosan fiát és testvérét. 

Miután észlelték, hogy a támadásra többen felfigyeltek, a támadók visszaültek a kocsiba, és sietve elhajtottak. A sértett ténylegesen nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás erejére, módjára és a támadott testtájékokra tekintettel fennállt az akár életveszélyes sérülés kialakulásának a reális lehetősége. Ennek elmaradása a vádlottakon kívül álló okoknak volt köszönhető – írja az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a testvérpárt társtettesként, az egyikük fiát bűnsegédként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség közölte, hogy a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport