2024. július 1. 18:00
Franciaország 1
Belgium 0
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00 ÉLŐ
Portugália 0
Szlovénia 0

Mága Zoltán felesége rosszul lett a gépen, három órát rostokoltak a kifutópályán

DSC9247
2024.06.29. 18:48
A mai világban egyre többször kapunk hírt légijáratok kimaradásáról, többórás késésekről, persze ha híres emberek is vannak a fedélzeten, akkor az információ felértékelődik. Szombat délben indult volna a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a SunExpress antalyai járata, de mivel az egyik utas rosszul lett, a gép három órát volt kénytelen vesztegelni a kifutópálya betonján. A megbetegedett utas Mága Zoltán hegedűművész felesége volt.

Szombat délben kaptuk a telefonhívást Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok egykori öttusázótól, a legendás szövetségi kapitánytól, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának páratlanul sikeres szakvezetőjétől. Az idős sportember családjával és barátaival Antalyába tartott nyaralásra, de nem tudott elindulni a török Riviérára, mert a gép nem szállhatott fel. 

Képzeld, itt rostokolunk a kifutópályán, az egyik hölgy utas rosszul lett, a családjával együtt le kellett szállnia a gépről, és most a feladott csomagjaikat kell valahogy megtalálni a repülőgép rakodóterében. Pattanásig feszült a hangulat, nem szolgálnak fel italt és ételt, rettenetes a hőség, nem tudom, mi lesz... – újságolta kétségbeesetten Török doktor. 

Mint kiderült, a szóban forgó hölgy Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész felesége, ő lett rosszul. Török doktorral abban maradtunk, ismét felhív, ha megkapta a gép a felszállási engedélyt. Ez három órával később következett be...

Természetesen felhívtuk Mága Zoltánt is, aki roppant udvariasan és készségesen közölte, hogy felesége még mindig nincs jól, minden igaz, amit az utasoktól megtudtunk, és majd visszahív, ha a felesége jobban lesz.

Másfél órával később megcsörrent a telefonunk, a vonal másik végén Mága Zoltán.

Hála istennek, már otthon vagyunk, most értünk haza Ferihegyről, a feleségem már valamivel jobban van – mondta jól hallhatóan megkönnyebbülve. – Sajnos megviselte a kánikula meg a repülőgép indulásának csúszása, ezért kértem meg a légiutas-kísérőket és a kapitányt, hadd szálljunk le, mert a feleségem ilyen állapotban nem tud utazni. Rendkívül kellemetlen volt a helyzet, mert a SunExpress járata eleve késéssel indult, és a startolás megszakítása miatt további időveszteséggel tudott csak útnak indulni a mintegy kétszáz utas.

A hegedűművész sajnálatát fejezte ki utastársainak, és elmondta, hogy a gép fedélzetén volt Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó is, akit megkért, hogy az okozott kellemetlenség kompenzálásaként a gép fedélzetén tartózkodó valamennyi utast és személyzetet a nevében lássa vendégül itallal. Mága Zoltán az italok ellenértékét azonnal átutalta Kovács Ágnes számlájára. 

A hegedűművész azt is felajánlotta, hogy a repülőgép valamennyi utasát tiszteletjeggyel meghívja a 2025-ös évet köszöntő XVII. Budapesti Újévi Koncertjükre.

Végezetül Mága Zoltán megköszönte az utastársai, a légiutas-kísérők és a pilóták, valamint a légitársaság segítségét, és hálás volt megértésükért, amiért ezt a rendkívüli helyzetet kellő empátiával és megértéssel kezelték.

A SunExpress egyébként a Lufthansa és a Turkish Airlines vegyesvállalata. 


(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)