2024. július 2. 18:00
Románia
Hollandia
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Összeütközött két vitorlázó repülőgép Szabolcsban, a pilóták a becsapódás előtt kiugrottak

2024.06.30. 12:14
Két vitorlázó repülőgép ütközött össze Nagycserkesz közelében. A gép pilótái még a becsapódás előtt kiugrottak egy ejtőernyő segítségével, ennek köszönhetően súlyos sérüléseket nem szenvedtek. A szombat este történt balesetet a rendőrség büntetőeljárás keretén belül, szakértő bevonásával vizsgálja.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hírportál értesülése szerint két vitorlázó repülőgép ütközött össze szombaton kora este Nagycserkesz közelében. A gép pilótái ejtőernyő segítségével kiugrottak a becsapódás előtt, így súlyos sérüléseket nem szenvedtek.

A rendőrség és a légihatóság már vizsgálja a baleset okát és körülményeit, információk szerint a helyszínről drónfelvétel is készült. A tűzoltók és a mentők is nagy erőkkel a helyszínre érkeztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyik pilóta a földre érkezés következtében megsérült, a repülők ugyanakkor a Nagycserkesz külterületén lévő mezőgazdasági területen értek földet.

Az Országos Mentőszolgálat vasárnap arról tájékozatott, hogy a baleset helyszínéről egy 70 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel, míg egy 50 év körüli férfit további megfigyelések és vizsgálatok céljából szállítottak kórházba.

A rendőrség büntetőeljárás keretén belül, szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.