Kis híján halállal végződött egy rosszullét a Balatonnál

2024.07.01. 11:22
Újraélesztéshez, eltűnt emberhez és egy égő hajóhoz is riasztották az elmúlt hétvégén a balatoni vízimentőket. A strandokon csaknem 153 könnyebb sérültet láttak el.

Újraélesztéshez riasztották Balatonederics strandjára az Alfa nevű sürgősségi mentőhajót vasárnap délután – számolt be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a Facebook-oldalán.

Az 50 éves nő a vízben lett rosszul. A vízimentők az Országos Mentőszolgálattal és a légimentőkkel közösen látták el a beteget, akit végül stabil állapotban vittek kórházba.

Az elmúlt hétvégén legalább 153 könnyebb sérültet láttak el a balatoni vízimentők.

Vasárnap délután Siófokon tűnt el egy ember a vízben. Megkereséséhez a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság kérte a vízimentők segítségét. 

Mint írtuk, vasárnap reggel egy kigyulladt hajó miatt Balatonfüredre is riasztották a vízimentőket. A kikötőmester kivontatta a füstölgő vitorlás hajót a kikötő előtti vízterületre, majd a tűzoltókkal együtt fékezték még az elektromos tűz továbbterjedését. A tájékoztatás szerint a hőségben nagyobb eséllyel keletkezhet hajótűz, ezért érdemes megfontolni, milyen fogyasztókat hagyunk bekapcsolva egy vitorlás hajón a sokszor túlterhelt hálózaton.