2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália

Két gyermek életéért is küzdöttek a szegedi mentősök

2024.07.02. 18:06
Tinédzser újraélesztéséhez és egy emeletről kizuhant kisgyermekhez riasztották a szegedi mentősöket az elmúlt hétvégén. A rohamkocsik mellett mentőhelikopterek is érkeztek a helyszínekre.

Szinte egyszerre érkezett két bejelentés a szegedi mentésirányításhoz az elmúlt hétvégén. Az egyik esetben egy tinédzser újraélesztéséhez, majd egy emeletről kizuhant kisgyermekhez siettek a mentősök – írta Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Az életmentőket a közelben tartózkodó rendőrök értesítették, akik megkezdték a beteg újraélesztését. A mentésirányítás többek között rohamkocsit és mentőhelikopterek is riasztott a helyszínekre. 

Mint írták, az összehangolt csapatmunkának és az emelt szintű ellátásnak köszönhetően mindkét gyermeket stabil állapotban vitték kórházba. 

Ahogy az Index beszámolt róla, Balatonederics strandjára is újraélesztés miatt riasztották az Alfa nevű sürgősségi mentőhajót vasárnap. Az 50 éves nő a vízben lett rosszul. A vízimentők az Országos Mentőszolgálattal és a légimentőkkel közösen látták el a beteget, majd stabil állapotban vittek kórházba.