2024. július 5. 18:00 ÉLŐ
Spanyolország 1
Németország 1
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Portugália
Franciaország

Nem akarja felvenni hathavi jutalmát Sárospatak leváltott fideszes polgármestere

2024.07.03. 08:38
Félévi fizetésének megfelelő jutalmat szavazott meg a sárospataki önkormányzat Aros János leköszönő polgármesternek és alpolgármesterének. Az önkormányzati választáson alulmaradó Aros most keresi a lehetőséget arra, hogy hogyan ne kapja meg a neki szánt összeget.

Magas színvonalú 2024-es munkájáért hathavi jutalmat szavazott meg a sárospataki fideszes önkormányzat Aros János leköszönő polgármesternek és alpolgármesterének, a szintén fideszes Sikora Attilának – szúrta ki a 444.

A lap információi szerint a választók júniusban 14 év után leváltották a polgármestert a posztjáról, 36 százalékot kapott, a város hét egyéni választókerületéből pedig hatban győzött az ellenzék. 

Az eredeti előterjesztésben még egyhavi jutalom szerepelt, a pénzügyi bizottság ülésén vetették fel, hogy legyen inkább hathavi az összeg. A 444 megkeresésére Egyed Attila, a bizottság fideszes elnöke azt mondta, az eredeti, egyhavi fizetésnek megfelelő jutalomról szóló javaslatot ő tette, az összeget hathavira emelő ellenjavaslatot pedig egy önkormányzaton kívüli bizottsági tag. Egyed ígérete szerint az ülés jegyzőkönyve fel fog kerülni a város weboldalára, abban minden olvasható lesz.

A szavazás az új, októberben hivatalba lépő polgármester, Farkas Szabolcs YouTube-csatornáján nézhető meg, aki közösségi oldalán kritizálta a döntést:

A lap megkereste Aros Jánost is, aki azt mondta, az eset meglepte, nem egyeztettek vele, és hogy a 14 év alatt mindössze egyszer, tavaly vett fel egyhavi összegnek megfelelő jutalmat.

Aros jelenleg keresi a jogi lehetőségét annak, hogy hogyan tudja nem felvenni ezt az összeget, technikailag megoldható-e, hogy a pénzt visszautalja, illetve hogy lehet-e még olyan megoldást találni, hogy az önkormányzat visszavonja a döntését.