2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália

Marad a hűvösebb idő, pihentetőbb éjszakák várnak ránk

2024.07.03. 06:21
Erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk szerdán. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. A HungaroMet tájékoztatása szerint veszélyes időjárási jelenség nem várható, így egyetlen vármegyére sem adtak ki figyelmeztetést.

Szerdán is marad a hűvösebb, szeles időjárás, de keddhez képest némileg melegebb lesz – derült ki a HungaroMet előrejelzéséből.

A keleti tájakon csökken a felhőzet, de főként a Tiszántúlon maradhatnak erősen felhős részek is. Másutt derült ég vagy kevés felhő ígérkezik. A még meglévő csapadékgócok éjfélre mindenütt megszűnnek. Az északi, északnyugati szél tovább mérséklődik, de főleg a Tiszántúlon élénk maradhat a légmozgás.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti határ mentén kevesebbet süthet a nap. Az Alpokalján és a Salgótarján–Szeged vonalban néhol kialakulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk, egy-egy helyen átmenetileg erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért a HungaroMet nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Pihentetőbbek lesznek az éjszakák

Az orvosmeteorológia szerint szerdán már enyhülhetnek a hidegfronti tünetek, de a fokozottan érzékenyeknél még előfordulhat fejfájás, migrén, ízületi fájdalom. A felhősebb keleti tájakon kicsit bágyadtabbak, kedvetlenebbek lehetünk, emellett az északias szél is megerősödhet, ami nyugtalanságot, fejfájást, vérnyomás-ingadozást is előidézhet.

Felfrissül mindenhol a levegő, így az éjszakák is pihentetőbbek lesznek. A kellemes, többnyire napos időben azonban ne feledkezzünk meg bőrünk védelméről sem! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras