2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália

A bezárt káposztásmegyeri Spar helyén nyitja meg első magyarországi üzletét a szuperolcsó Mere

2024.07.03. 06:31
Egy nemrég bezárt Spar üzletterébe lehel újra életet az orosz Mere, miután a helyén nyitja meg első magyarországi üzletét az idei év második felében. Az első budapesti üzlet után Vácon és Szegeden nyilhatnak meg az első vidéki boltjaik.

A szuperolcsó árairól elhíresült orosz diszkontlánc, a Mere Újpesten, egy nemrég bezárt káposztásmegyeri Spar üzlet helyén alakíthatja ki első magyarországi üzletét – írja az Újpesti Hírmondó.

A lap szerint az orosz diszkontlánc által kinézett üzlet egy ideje már üresen állt, így az új üzlet megnyitása nemcsak a vásárlók számára jelenthet pozitív változást, hanem a helyi közösség számára is, hiszen új munkahelyeket teremt és hozzájárul a környék gazdasági fejlődéséhez.

A Mere nevű orosz kiskereskedelmi láncot 2009-ben alapították meg, s azóta már legalább húsz országban vannak jelen, köztük több európai államban, például Romániában és Szerbiában. A vállalat idén tavasszal jelentette be, hogy szeretné Magyarországon is megvetni a lábát. Ekkor arról írtak, hogy három év alatt 200 üzletet szeretnének megnyitni, amivel 700 milliós forgalmat kalkuláltak.

A Mere várhatóan az év második felében nyitja meg kapuit. Az első budapesti üzlet megnyitása után kezdheti meg vidéki terjeszkedését. Mint arról korábban beszámoltunk, már Vácon és Szegeden is előrehaladott tárgyalások zajlanak a helyszínnel kapcsolatban.

Az Index már bevásárolt a Merében

Az Index csapata korábban útra kelt, hogy letesztelje az egyik szerbiai üzletet, és bemutatták a bolt kínálatát. A raktárépületre emlékeztető üzlettér raklapjain valóban rendkívül olcsó termékeket találtunk, ezek minősége azonban igencsak megkérdőjelezhető.

A kilenckilós mosópor átszámítva 2754 forint, a légfrissítő 600 forint, az 1,3 literes mosogatószer 260 forint volt, a narancs kilója 370 forintba, a csirkemellfilé 1854 forintba, a fagyasztott pizza pedig nagyjából 500 forintba került, de kinézetre nem volt túlságosan bizalomgerjesztő.

Hogy mi kapható még a szuperolcsó orosz diszkontláncnál, és mennyibe kerül, illetve mennyire nyerték el a termékek az Index munkatársainak tetszését, az az alábbi videóból derül ki.