2024. július 6. 18:00
Anglia
Svájc
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország

André Kertész és a csillagos égbolt – ezen a hétvégén sem kell unatkoznunk Budapesten

2024.07.03. 17:55
Tombol a nyár, pörög a fesztiválszezon, de ajánlott megnézni André Kertész fotóművész Kópiák című kiállítását, vagy választani egy budapesti csillagvizsgálót és a tiszta, nyári égboltot szemlélni.

Aki ezúttal nem valamelyik fesztivált, vagy gasztrotúrát választja hétvégén, az július 6-án szombaton megcsodálhatja André Kertész kivándorlása előtt készült fotóit, amelyek az André Kertész: Kópiák című kiállításon láthatók Budapesten. 

2021-ben 1163 fotó érkezett New Yorkból Budapestre. Ezek zöme André Kertész kivándorlása előtt készült. A korai képek bepillantást engednek a majdani művész családi viszonyainak, tapasztalatainak koordinátarendszerébe.

Milyen terek, milyen emberi és szakmai kapcsolatok formálták az ifjú Kertészt? Mire és miért használhatta a kamerát? Hogyan mozdult ki a rá váró életlehetőségek közül, és hogyan változtatta meg érzékelésének határait a háború, a természetben töltött idő, végül a fényképezés? A Kópiák című kiállítás ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben a fiatal André Kertész nyomába szegődhetünk, és 1925 előtt készített vintázskópiáiból láthatunk válogatást.

Nyáron az ég tisztább, lehet szemlélni, hiszen mindig történik valami érdekes égi jelenség, amit érdemes megfigyelni. Ha szeretnénk tanúi lenni ezeknek az eseményeknek, akkor megéri ellátogatni egy csillagvizsgálóba, ahol igazi tudósok izgalmas előadásaiból tudhatjuk meg, hogy mi minden zajlik a fejünk felett. Erre ráadásul több budapesti csillagvizsgálóban is van lehetőségünk!

A további hétvégi programokról itt olvashat bővebben:  https://welovebudapest.com/programok