Újabb részletek derültek ki az Árpád hídi halálos balesetről

2024.07.04. 18:41
Újabb részletet derültek ki a szerdai halálos balesetről, melyet egy ellopott taxival okoztak az Árpád hídon. A balesetet okozó férfi testvére is megszólalt, valamint az is kiderült, hogy az ellopott taxi sofőrje milyen károkat szenvedett.

Mint arról beszámoltunk, szerdán késő este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben, melyet egy ellopott taxival okoztak, hárman meghaltak és többen megsérültek. Az ellopott taxival a forgalommal szemben haladó férfi menekült, miután a híd budai hídfőjénél erőszakkal elvett azt tulajdonosától; ugyanis míg a taxi női sofőrje cigarettázott, addig a férfi bepattant az autóba, dulakodni kezdtek, de a férfi végül becsukta az ajtót és elhajtott.

Nem sokkal később frontálisan ütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, ekkor pedig a mögötte érkező Skoda kombi taxi is belerohant a Suzukiba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság is beszámolt a történtekről egy rövid sajtótájékoztatón, ahol elmondták, hogy a tragédiát okozó férfit nem sokkal a baleset előtt már előállították kábítószer-fogyasztás miatt, de elengedték, nemrég pedig az is kiderült, hogy a balesetek egyik áldozata Schadl György bírósági ügyének egyik tanúja lehetett.

Most újabb részletek derültek ki a történtekről. A Blikk arról írt, hogy a balesetet egy 43 éves egyedül élő férfi, B. Roland okozta, aki a baleset előtt egy vidéki településen élt. A lapnak sikerült elérnie a férfi testvérét.

A testvérem nagyon szerette a családját, akin tudott, segített. Szerethető ember volt… Saját családja nem volt, csak mi, testvérei voltunk neki

– mondta a húga.

Az ellopott taxi tulajdonosa is nyilatkozott 

Eközben a Bors is új részletekről számolt be. Mint írják, a taxi sofőrje, Györgyi – amikor észlelte, hogy el akarják lopni az autóját –, a kocsihoz pattant, ahol dulakodás alakult ki a férfi és közte. A nő, annak ellenére, hogy a férfi majdnem két méter magas és nagydarab volt, nem hagyta magát, küzdött, és próbálta kirángatni az autóból a tolvajt,

azonban végül a férfi megütötte őt, magára rántotta az ajtót, majd elhajtott.

Nem sokkal később a nő a Blikknek is nyilatkozott is, és elmondta, hogy próbált idegeneket leinteni, hogy utolérjék a férfit, mivel tudta, hogy a rablásgátló miatt le fog állni az autója, de addigra már megtörtént a tragédia.

„A rendőröket kihívtam, felvettek, de mire a hídra értünk, már megtörtént a baleset. Nem engedtek oda, de láttam a Suzukiban az egyik holttestet. A földön is sérültek hevertek, akik egy másik taxiból estek ki, ami szintén részese volt az ütközésnek. 

Amikor odanéztem, a mentősök éppen megállapították a kocsimat ellopó férfi halálát, majd egy zsákkal letakarták. A munkám során találkoztam már hasonlóval, rettenetes, amikor ártatlanok halnak meg egy ámokfutó miatt

– mesélte az 50 éves nő, aki ugyan fizikailag csak könnyebben sérült, de mentálisan rendkívül megviselték a történtek. Mindemellett komoly anyagi kár is érte, hiszen a taxi a munkaeszköze volt, de a balesetben totálkárosra tört, és nem tudja, hogy a biztosító fog-e fizetni neki.