Kilométereken át haladt egy robogós futár az M7-es autópálya leállósávjában

2024.07.04. 06:20
Vizsgálja a rendőrség a felvételt, amelyen az a magányos motoros ételfutár szerepel, aki csaknem nyolc kilométeren át szabálytalanul, az M7-es, majd az M1-M7 autópályák közös szakaszának leállósávjában közlekedett. A futártól a munkáltató is megválik, amint azonosították.

Robogós futár haladt kilométereken át az M7-es autópálya leállósávjában Budapest felé, akit egy útellenőr szúrt ki és kísért néhány kilométeren át. 

Az RTL Híradó a felvételek alapján azt közölte, hogy a futár többször is életveszélyes helyzetbe került: volt olyan felhajtó, ahol több autót is láthatóan meglepett a forgalom elől elzárt területről érkező magányos motoros. 

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta a csatornának, hogy a szabályosan közlekedő autósoktól semmiképpen sem lehet elvárni, hogy számítsanak a balról, szabálytalanul megjelenő ételfutárra. A szakember arról is beszélt, hogy a felvételek tanulsága szerint többször történhetett volna komoly baleset.

A motoros futár még június 24-én tette meg a mintegy 8 kilométert az M7-es később pedig az M1-M7 közös szakaszán a leállósávon, amit a Magyar Közút figyelmeztetése szerint semmi esetre sem szabad ilyen célokra használni, kizárólag veszélyhelyzetben és műszaki okokból. 

Ráadásul robogóval nem is lehet felhajtani a gyorsforgalmi útra, a rendőrség is vizsgálja a felvételt. 

A futárcég a csatorna megkeresésére azt írta, hogy „a veszélyes közlekedési szituációk okozása súlyos szerződésszegésnek minősül. Ha sikerül azonosítani a futárt, az a partneri szerződés azonnali megszüntetéséhez vezethet.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport