Fogolyszökés történt Pest vármegyében, drónos és kutyás keresőcsapat is indult érte

2024.07.04. 09:59
50 nap helyett várhatóan többévnyi börtönbüntetéssel gazdagodik az a férfi, aki július 3-án megszökött a martonvásári objektumból. Csupán pár órán át volt „szabad” a kisebb súlyú bűncselekmény elkövetése miatt elítélt férfi.

Drónokkal, hőkamerákkal és kutyákkal is keresték július 3-án azt a férfit, aki engedély nélkül hagyta el a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet martonvásári objektumát. A férfinak eredetileg csupán 50 napnyi elzárása volt, mivel kisebb súlyú bűncselekményt követett el. A szökés miatt azonban várhatóan többévnyi börtön lesz a büntetése.

A Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet martonvásári objektumából július 3-án engedély nélkül távozó fogvatartottat néhány órán belül a büntetés-végrehajtás munkatársai elfogták. Előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, majd a baracskai objektumba szállították. Elszámoltatása folyamatban van

– mondta lapunknak Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BvOP) szóvivője.

A kutatás azért is lehetett ilyen gyors, mert a rendőrség mellett a bv. 126 munkatársa vett részt benne. Öt szolgálati kutya, két drón, a kukoricást szinte méterenként átfésülő egyenruhások szinte filmbe illő módon nézték át a terepet. 

Az akció sikere annak is köszönhető, hogy az elmúlt években a  bv. szervezet műveleti egységeit modern biztonságtechnikai eszközökkel szereltük fel. Többek között testkamerákat, drónokat és speciális hőkamerákat is használták az éjszakai speciális művelet során. Utóbbinak köszönhetően könnyen kiszúrható volt a fás területen bujkáló férfi.