Borzalmas körülmények között nevelte öt gyermekét egy nő Pest vármegyében

2024.07.04. 12:01
Az elkövető a gyermekek értelmi, érzelmi, testi és erkölcsi fejlődését is súlyosan veszélyeztette a magatartásával. A nővel szemben a Nagykátai Járási Ügyészség ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat.

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki öt gyermekét méltatlan körülmények között tartotta, miközben minden szempontból elhanyagolta őket – áll a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

Helyszíni felvétel
Helyszíni felvétel
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az elkövető egyedül nevelte öt kiskorú gyermekét a Nagykátai járás egyik kisvárosában. A nő munkahellyel nem rendelkezett, egyetlen bevétele a családtámogatási ellátásokból származott.

A lakóhelyükül szolgáló ingatlan nemcsak a kiskorúak nevelésére nem volt alkalmas, de az is kétséges, hogy felnőtt személyek életvitelszerű tartózkodására megfelelt-e. Az udvaron baleset- és fertőzésveszélyes állapotok uralkodtak, mivel azon több szemétkupac is volt, valamint emellett több helyen is ürülékkel volt szennyezett. A ház belső helyiségei pedig koszosak, szemetesek voltak

– közölték.

A kiskorúak többször is felügyelet nélkül maradtak otthon, ráadásul többször előfordult az is, hogy – alulöltözötten vagy ruha nélkül – egyedül kóboroltak közterületen. Az óvodáskorú gyermekek esetében az ápolatlanság miatt visszatérő egészségügyi problémák fordultak elő.

A nő rendszert és szabályokat sem vezetett be a gyermekek életébe, így ők úgymond a saját törvényeik szerint éltek. A tanköteles gyermekeket nem rendszeresen járatta iskolába. A gyerekek irányába a vádlott valódi törődést és figyelmet nem tanúsított. Több gyermek is arról számolt be, hogy anyjukat látták kábítószert is fogyasztani.

Az elkövető a gyermekek értelmi, érzelmi, testi és erkölcsi fejlődését is súlyosan veszélyeztette a magatartásával. A nővel szemben a Nagykátai Járási Ügyészség ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat.