Tízmillió forintból csapnak le a patkányokra a Parlamentben

2024.07.04. 12:00
Az a Bábolna Bio nyerte el a szerződést, amely korábban a Kúriág ment a fővárosi paktum miatt, és meg is nyerte az ügyet. Két évig ők irthatják majd az Országházban a rovarokat és rágcsálókat.

Egy rovar és rágcsáló sem maradhat az Országházban! Július elsejével ugyanis rovar- és rágcsálóirtásra szerződött le az Országgyűlés Hivatala a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft.-vel, amely két évre nyerte el a megbízatást.

A parlament.hu oldalra feltöltött kontraktus szerint a két évnyi munkáért összesen tízmillió forintot fizet a Hivatal,

de hogy pontosan mennyi rovarral, egérrel és feltehetően patkánnyal kell megbirkóznia a vállalkozásnak, az nem derült ki belőle. 

A Bábolna Bio neve egyébként sokaknak ismerős lehet, hiszen korábban étvizedekig ők végezték a fővárosi patkányirtást is. 2018-ban azonban váratlanul megszűnt a szerződésük, a döntést pedig bíróságon támadták meg, egészen a Kúriáig mentek az üggyel, amely végül nekik adott igazat. 

A patkány egyébként régóta politikai téma, tavaly például egy darab példány okozott riadalmat a Szent János Kórházban, végül a Belügyminisztériumnak kellett tisztába tennie a dolgokat.