18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Újabb videó került elő az Árpád hídi balesetről

2024.07.08. 05:48
Szerdán késő este három halálos áldozatot követelő baleset történt az Árpád hídon, amikor egy ámokfutó áttért a szemből jövő sávba, és ütközött több vétlen kocsival. A tragédiáról most egy újabb videó került elő. Az egyik szemtanú cáfolta a korábbi híreket, miszerint senki sem próbált segíteni a túlélőknek.

Három ember halálát okozta szerda este egy férfi, aki lopott taxival, a forgalommal szemben hajtott az Árpád hídon. A tragédia egyik szemtanúja az RTL Híradónak számolt be arról, hogy elsőként a lopott taxira lett figyelmes.

A férfi a belső sávban haladt Budáról Pest felé, amikor dudálást hallott, majd észrevette a túloldalon száguldó taxit, szemben a forgalommal. A csattanás hangjára a szemtanú megállt, és azonnal a túlélők segítségére sietett.

A férfi szerint hamisan jelentek meg azok a hírek, miszerint az érkező autósok csak bámészkodtak a baleset helyszínén.

Mint mondta, nemcsak ő, de a többi közlekedő is az összetört autóhoz ment segíteni. Boncsér Sándor igazságügyi gépjárműszakértő a csatorna kérdésére elmondta, hogy a lopott taxival közlekedő ámokfutó körülbelül 110 kilométer per órás sebességgel hajthatott, míg a Suzuki sofőrjének esélye sem volt elkerülni az ütközést. 

A baleset utáni pillanatokról egy újabb felvétel is előkerült, amelyet egy néző küldött be az RTL-nek (ez a videójuk elején látható). 

Lopott taxival, bedrogozva okozott balesetet az ámokfutó

Mint arról beszámoltunk, szerdán késő este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben, melyet egy ellopott taxival okoztak, hárman meghaltak és többen megsérültek. A forgalommal szemben haladó férfi menekülni kezdett, miután az Árpád híd budai hídfőjénél erőszakkal elvette tulajdonosától az autót. A taxi női sofőrje éppen cigarettázott, amikor a férfi beült a járműbe. Dulakodni kezdtek, de a férfi végül becsukta az ajtót és elhajtott.

Az elkövető nem sokkal később frontálisan ütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, ekkor pedig a mögötte érkező Skoda kombi taxi is belerohant a Suzukiba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy rövid sajtótájékoztatón számolt be a történtekről, ahol elmondták, hogy a tragédiát okozó férfit nem sokkal a baleset előtt már előállították kábítószer-fogyasztás miatt, de elengedték, nemrég pedig az is kiderült, hogy a baleset egyik áldozata Schadl György bírósági ügyének egyik tanúja lehetett.

Új traffipaxok jöhetnek a budapesti utakra

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt szintén az Árpád hídon történt egy tragikus baleset. Egy 26 éves kerékpáros életét vesztette, amikor egy 690 lóerős Mercedes-AMG az Árpád hídon haladt budai irányba, a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolta a szabályosan haladó biciklist. Az eset után több irányból is felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene kezelni, a gázoló azonban jelenleg is szabadon mozoghat Budapesten.

A balesetet követően Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 26 új kamera érkezik a közutak figyelésére. A város vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi évben a Váci úton és a Duna Plaza mellett „a korábban eltérő műszaki megoldással kihelyezett, majd megrongált sebességmérő kamerák kiváltása történt meg”. Hozzátette, az új eszközök azóta is élesben üzemelnek.

26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni

– írta Karácsony Gergely, hozzátéve azt, hogy a rendőrséggel való folyamatos egyeztetést követően választották ki a telepítés helyszíneit.

hírt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is megerősítette szerkesztőségünk megkeresésére, ám ezek egyelőre a rendőrségi KAFIR tesztrendszerében működnek. A helyszíneket illetően a Főváros közzétett egy képet is az Énbudapestem oldalán.