Intenzív volt a hétvége a Velencei-tónál, több eljárás is indult

2024.07.09. 15:01
A rendőrség közölte a legfrissebb adatokat az előző hétvége intézkedéseiről, amik a Velencei-tónál történtek. A gárdonyi rendőrök szabálysértési eljárást indítottak egy szörfdeszkás ellen, valamint öt bajba jutott embert mentettek ki a vízből.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint július 6-án délelőtt a vízi körzeti megbízottak a Nagy-tisztás nevű vízterületen ellenőriztek egy vitorlás szörfdeszkával közlekedő férfit, akinél nem volt mentőmellény, ez pedig szabálysértésnek számít. Az 53 éves férfi ellen a rendőrség eljárást kezdeményez.

Nem sokkal később, 12 óra 30 perckor be is érkezett a következő bejelentés a rendőrség ügyeletére. Az Égett-nád elnevezésű vízterületen egy vitorlás az erős szél hatására a nádfalnak sodródott, és saját erejéből nem tudott kiszabadulni.

A rendőrök a helyszínre siettek, és sikeresen partra juttatták az idős párt és a fiatalembert a sporteszközükkel együtt, egyikük sem sérült meg.

Délután ismét riasztás érkezett, ezúttal két SUP-os került bajba a Nagy-tisztásnál. A délutáni szélben nem tudtak önerőből partra jutni. A vízi rendőrök időben közbeléptek, és kisegítették őket szorult helyzetükből.