Egy hete volt jogosítványa a 17 éves lánynak, aki hatalmas balesetet okozott Vas vármegyében

2024.07.11. 19:55
Baleset történt kedd délután Celldömölk és Mesteri között egy mellékuton. Az autót egy 17 éves lány vezette, az RTL információi szerint egyhetes jogosítványa volt. Rajta kívül két fiú és egy lány utazott az autóban. Két utast mentőhelikopterekkel szállítottak kórházba, míg a könnyebben sérülteket mentőautókkal.

Súlyos baleset történt kedd délután Celldömölk és Mesteri között, miután egy friss jogosítvánnyal rendelkező 17 éves lány vélhetően a kelleténél gyorsabban vezetett, és az árokba borult autójával – írja az RTL.

A felvételek tanúsága szerint az autó a tetejére borult, szinte egyetlen ép része sem maradt. A kocsiban tartózkodó négy utas mentésében a tűzoltók is részt vettek.

Áramtalanították a személyautót. A beszorult utast feszítőhenger segítségével szabadították ki, és átadták a mentőszolgálat munkatársainak

– mondta Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője.

Az autó egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a szemközti sávba, éppen egy korábbi halálos balesetnek emléket állító kereszt mellett. Ezután árokba csapódott, ahol többször megpördült, mielőtt a tetején megállt.

Két mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre a sárvári és a celldömölki mentőegységek mellett. Minden utas be volt kötve, de így is megsérültek.

Négyen sérültek meg: két lány és két fiú. Jellemzően fej, illetve végtag sérüléseket szenvedtek. A két súlyosabban sérült fiatalt mentőhelikopterekkel, a könnyebben sérülteket pedig mentőautókkal szállítottuk kórházba

– mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A baleset helyszínén még sötétedés után is dolgoztak a tűzoltók. Miután az autót a kerekeire állították, segítettek autómentőre tenni a roncsot. Azt, hogy pontosan hogyan történt a baleset, még vizsgálja a rendőrség.