Elesett a vonatközlekedés, több vonalon is késésekre kell számítani

2024.07.13. 07:37
Leszakadt felsővezeték miatt hosszabb menetidővel kell számolni a Budapest–Újszász–Szolnok-vonalon, emellett a Debrecen felé tartó vonatok menetideje is hosszabb lesz.

Szünetel a vonatközlekedés Rákos és Rákoshegy között, mert Rákos állomáson a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó reggeli G60-as (3320) vonat kihaladásakor a váltókörzetben leszakadt felsővezetéknek ütközött – közölte a Mávinform szombaton reggel az MTI-vel.

Mint írták, a Budapest–Újszász–Szolnok-vonalon jelentős korlátozásokkal, hosszabb menetidővel közlekedő vonatokkal, kimaradó járatokkal kell számolni.

Szolnok felől a vonatok Rákoshegy állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza Szolnokra. Rákos és Rákoshegy között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Keleti pályaudvar és Rákos között a hatvani, miskolci vonatokkal utazhatnak az utasok. A Keleti pályaudvarról Békéscsabára 6:10-kor induló Békés InterCity (7400) kerülő útvonalon: Cegléd, Szolnok felé közlekedik. A vasúti bérleteket és jegyeket elfogadják a BKK 168E buszjáratain.

Cegléd és Abony között sem rózsás a helyzet, ugyanis meghibásodott a biztosítóberendezés a Mávinform beszámolója szerint. Emiatt az egyik vágányon a szerelvények csak korlátozottan közlekednek.

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony-vonalon emiatt akár 50 perccel is megnőhet a vonatok menetideje, valamint vonatkimaradásokra lehet számítani. Javasolják az InterCity-járatok igénybevételét.

Emellett kerülő útvonalon, Rajka felé közlekedik a Nyugati pályaudvarról Hamburgba 7:30-kor induló Hungária EuroCity (EC 172), valamint a Nyugati pályaudvarról Varsóba 8:12-kor induló Báthory EuroCity (EC130). Rajka felől, kerülő útvonalon érkezik Magyarországra a Breclav, Pozsony felől a Metropol EN vonat (EN 477) és a Brno, Pozsony felől a Metropolitan EuroCity (EC 271) vonat. A vonatok ezért nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob állomásokat, a kerülő útvonalon közlekedő vonatok csak Rajkán állnak meg – írja az MTI.