Négytonnás vőlegény érkezett Nyíregyházára

2024.07.18. 05:57
Újabb afrikai elefánttal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark. A 20 éves bika Spanyolországból érkezett, hogy párja legyen az állatkert nőstény elefántjainak. A Nyíregyházi Állatpark 2006 óta tart afrikai elefántokat, és az országban egyedülálló módon tenyészközpontot alakítottak ki, ahol már négy borjú is született.

Négytonnás vőlegény érkezett a Nyíregyházi Állatpark afrikai elefánt teheneihez – közölte Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft.

A 20 éves, Jambo nevű bika a spanyolországi Valencia Állatkertjéből érkezett az Európai Fajmegőrzési program keretében. Jambo azzal a szándékkal került Nyíregyházára, hogy társa legyen az itt élő két elefánttehénnek, a 23 éves Kwanzának és lányának, a 6 éves Kimaninak.

„Jambo 2004-ben született Colchesterben, majd 2008-tól Bioparc Valenciában élt és a nyíregyházi hölgyek lesznek az első randevúpartnerei” – közölték.

A többtonnás állat szállítása problémamentesen zajlott. Spanyol gondozója is elkísérte új otthonába, hogy segítse a nyíregyházi kollégák és az állat kapcsolatának kiépítését. Mára Jambo nemcsak a belső és külső kifutóit szokta meg, de az elefántcsorda többi tagjával is összebarátkozott, így a 35 hektáros Állatparkba érkező vendégek már együtt láthatják a három állatot.

A Nyíregyházi Állatpark 2006 óta tart afrikai elefántokat, és az országban egyedülálló módon tenyészközpontot alakítottak ki az elefántok számára, ahol ez idáig négy borjú látott napvilágot.