18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megszólalt a szolnoki gyermekfelrúgó exe, ököllel verte telibe a lány fejét

2024.07.19. 19:27
Lelkileg és fizikailag is bántalmazta volt barátnőjét az a jászberényi karateedző, aki nemrég felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban. A nő elmondása szerint a férfi mindenkitől elidegenítette őt, és volt, hogy „ököllel verte telibe a fejét”. Egy másik nő azt állítja, az edző 17 évvel ezelőtt megerőszakolta őt. Sorra jelentkezik a többi áldozat is.

Mint arról az Index is beszámolt, sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a szolnoki kalandparkban súlyosan bántalmazta az egyik gyereket az őt kísérő karateedző, A. Tibor. Az RTL Híradónak most megszólalt az a nő, aki korábban párkapcsolatban élt az illetővel.

Elmondása szerint a férfi súlyosan bántalmazta őt lelkileg és fizikailag is. A nő, aki korábban az edző tanítványa volt, azt mondta, a nála 21 évvel idősebb férfi szabályosan „kimosta az agyát” megszabta, hogyan öltözködjön, elidegenítette családjától, majd fizikailag is súlyosan bántalmazni kezdte. Szerinte akkoriban az edző kihasználta, hogy a sporttal a nőnek tervei, álmai voltak. 

Arról is beszélt a Híradónak, hogy az első évben teljesen normálisnak tűnt a kapcsolat, leszámítva a korkülönbséget, és csak utólag tudatosult benne, hogy a férfi mindenkitől elidegenítette őt. Állítása szerint az edző azt mondta neki: „anyád egy szar, apád egy paraszt, ne menjél haza, minek mész te oda, nem kapsz ott semmit. Itt én vagyok egyedül az, aki az álmaidat megvalósítja, én vagyok az, aki szeret téged. Soha nem fogsz egy ilyen férfit találni, sőt soha nem fogsz férfit találni magad mellé, mert megcsal”.

Ököllel verte telibe a fejét

„Tett arról, hogy 20 évesen még csak véletlenül se legyek csajos. Megakadályozta, hogy fodrász vagy bármi legyen a közelemben, az egyesületi melegítőben kellett járnom” – mesélte a nő, aki szerint a cél az volt, hogy „még csak véletlenül se lássák, hogy én hogy nézek ki, vagy milyen az alakom, hanem egy lelakott asszonynak nézzek ki mellette”.

A férfi eleinte csak szóban bántalmazta, például lekurvázta, aztán bebeszélte magának, hogy a nő megcsalja őt, és ekkor verte meg először. 

Nem egy pofont adott, vagy ilyesmi, hanem keményen, ököllel verte telibe a fejemet vagy a testemet, mintha edzésen lenne

– mondta, majd kiemelte, hogy nagyjából 65 kiló volt akkor, amikor a 95-100 kilós férfi bántalmazta őt. Egyszer gyakorlatra sem tudott elmenni, akkora monokli volt a fején, így azt kellett hazudnia, hogy beteg lett. Olyan is előfordult, hogy a hajánál fogva húzta végig a ház melletti járdán, és úgy cibálta ki az utcára. 

„Akkor sikerült tőle elszaladnom. Ott volt a közelben valami templom vagy kereszt, én pedig odamentem és imádkozni kezdtem, hogy Istenem, könyörgöm, mikor lesz ennek vége? Megúszom én ezt élve? De akkor sem hívtam fel a szüleimet, meg senki mást sem” – tette hozzá a nő. Mint mondta, nagyon nehezen tudott kijönni a kapcsolatból, mert a férfi a szakítás után is zaklatta őt, ezrével érkeztek tőle az üzenetek. 

Előfordult, hogy egyik pillanatban „mocskos kurvának” nevezte a nőt, másik pillanatban pedig azt írta, „elsírom magam, életem szerelme vagy, gyere vissza hozzám”, pedig a munkahelyén is próbálta lejáratni a lányt, és ki akarta túrni az albérletéből. Amikor a lánynak új párkapcsolata lett, terrorizálni kezdte őt és az új párját. A történetnek akkor lett vége, amikor a férfi összejött a jelenlegi feleségével.

Sorra jelentkeznek az áldozatok

A TV2 kamerájának egy másik nő sírva beszélt arról, hogy a férfi, aki akkor az edzője volt, 17 évvel ezelőtt megerőszakolta őt, és előfordult, hogy halálosan megfenyegette az aktus után. Emellett több korábbi tanítványa is arról beszélt, hogy az 56 éves sportvezető testileg és lelkileg is rendszeresen bántalmazta őket. 

„Azt mondta, hogy »ha nem ellenkeztél volna, akkor ez nem így történik, akkor ezt te élvezed«” – mondta a lány a csatornának. A nő feljelentette a férfit a rendőrségen, de mint mondta „hiába a 17 év pszichoterápia, nem tűnik el nyomtalanul”.

A riportban elhangzik, hogy sorra jelentkeznek az áldozatok, akiket bántalmazott az edző, és állandó megaláztatásokról számoltak be. Az edző a fiúkat is rendszeresen bántalmazta. Egy férfi, akinek hosszú haja volt, arról beszélt, hogy egyszer a hajánál fogva húzta végig őt a padlón.

Az áldozatok szerint nyílt titok volt, hogy a tizenéves lányokat a végsőkig manipulálta, majd testileg kihasználta őket. Szerintük több fiatal lányt is megerőszakolhatott az edző, aki két vármegyében is oktatott gyerekeket. Az egykori bántalmazott tanítványok azt mondták, a férfi egy életre megnyomorította őket. 

Az érzelmi bántalmazásról és annak felismeréséről az Indexen is írtunk már, cikkünket ezen a linken találja

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.