Halálos baleset történt az M3-as autópályán, lezárták egy szakaszát

2024.07.21. 11:22 Módosítva: 2024.07.21. 13:56
Összeütközött két autó az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán vasárnap reggel. A tűzoltók egy személyt feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járművéből. Szintén baleset miatt csak fél pályán halad a forgalom az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán. A helyszínre mentő is érkezett. Frissítés: utóbb kiderült, hogy az M3-as autópályán történt balesetnek halálos áldozata van.

Baleset miatt lezárták az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát Mezőkeresztes térségében vasárnap reggel – számolt be az Útinform.

A balesetben két személyautó ütközött össze, ami miatt a hatóságok megállították a forgalmat a 137-es kilométernél. Kerülni a Mezőkövesd lehajtón keresztül, a 3-as főút felé lehet. 

Az incidenshez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek az egyik járműből feszítővágó segítségével emeltek ki egy embert.

Az M5-ösön is baleset történt 

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán szintén baleset történt. A 149-es kilométerszelvénynél, Balástya közelében egy kamion és egy autó rohant egymásba – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap délelőtt a honlapján.

Mint írták, a baleset következtében az egyik jármű a tetejére borult, annak műszaki mentését a kisteleki hivatásos tűzoltók végzik. A helyszínre mentő is kiérkezett. Az érintett sztrádaszakaszon fél pályán halad a forgalom.

Az M3-baleset egyik áldozata meghalt

Frissítés: időközben az MTI – a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensére hivatkozva – közölte, hogy az M3-as autópályán történt incidens halálos baleset volt, és újabb részleteket is közöltek erről.

Mint írták, egy magyar rendszámú autóba hajtott bele hátulról egy román rendszámú autó az M3-as autópályán, a 138-as kilométernél.  

A rendőrség közlése szerint egy ember (aki a magyar rendszámú autó hátsó ülésén utazott) a helyszínen meghalt.

Ugyanebben az autóban egy személy életveszélyes, egy harmadik ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A román autó utasai csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Elképzelhető, hogy a román rendszámú autó sofőrje elaludt, mivel fékezés nélkül, nagy sebességgel rohant bele az előtte haladó autóba. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.