Vádat emeltek a férfi ellen, aki forgalommal szemben menekült a rendőrök elől

2024.07.24. 15:46
Szirénázó rendőrautó eredt januárban egy vezetéstől eltiltott sofőr nyomába, aki menekülés közben forgalommal szemben hajtott be a 21. számú főútra vezető felüljárón a körfogalomba. Később az autó felmondta a szolgálatot, túlmelegedett és kiégett, a sofőr pedig elmenekült. Az ügyészség vádat emelt a 25 éves salgótarjáni férfi ellen.

Vádat emelt az ügyészség egy 25 éves salgótarjáni férfi ellen, aki az őt üldöző rendőrök elől a 21. számú főúton a forgalommal szemben menekült Pásztónál még januárban.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a vádirat alapján azt írja, hogy a férfi 2024. január 25-én Pásztón annak ellenére ült autóba és vezette azt, hogy a Pásztói Járásbíróság 2024. július 12-ig eltiltotta a járművezetéstől. A városban azonban közúti ellenőrzés céljából megállították a férfit, és amikor intézkedtek volna vele szemben, megvárta, hogy a rendőrjárőrök kiszálljanak a szolgálati gépkocsiból, majd menekülni kezdett az autójával.

Az autója végül felmondta a szolgálatot és kigyulladt

A menekülő férfi lakott területen belül 100–110 kilométer per órás sebességgel hajtott az őt követő, megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrök előtt, majd behajtott a 21. számú főútra vezető felüljárón a körfogalomba, a forgalommal szemben. Az esetet egy, a menekülő férfival szemben közlekedő autós fedélzeti kamerája is rögzítette, a sofőr csak intenzív fékezéssel és félrekormányzással tudta elkerülni az ütközést.

A vádlott ezután kihajtott a 21. számú főútra, ahol szabálytalanul megfordult, és óránkénti 180 kilométeres sebességre gyorsítva Jobbágyi felé menekült tovább. Jobbágyiban az autója felmondta a szolgálatot, így megállt, és futva menekült tovább, az autó túlmelegedett motorja pedig kigyulladt.

A KRESZ számos szabályát megszegő férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést és tiltsa el a sofőrt a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Az RTL egyik olvasója küldte be a videót januárban a csatornához, amelyen jól látszik, amint a rendőrök elől menekülő ezüstszürke Audi sofőrje a 21-es főút lehajtóján, szemben a forgalommal érkezik, mögötte a szirénázó rendőrautóval.