18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ismét életét veszítette egy postás Bács-Kiskun vármegyében

2024.07.26. 06:29
Újabb postás veszítette életét Bács-Kiskun vármegyében: ezúttal darázscsípés végzett egy kézbesítővel, míg múlt héten hőgutát kapott a Magyar Posta egyik munkatársa.

Alig egy héttel azután, hogy hőgutát kapott egy postás a Bács-Kiskun vármegyei Kelebián, újabb tragikus hírt közölt a Postások Szakszervezete a Facebook-oldalán. Egyik kézbesítőjük darázscsípésbe halt bele munkavégzés közben. 

Sajnos újabb tragikus hírt kell megosztanunk. Munkatársunk, a szanki posta kézbesítője munkavégzés közben életveszélyes darázscsípés következtében elhunyt. Nyugodjon békében! 

– írták.

Mint arról korábban beszámoltunk, nem ez az első eset a megyében. Kollégáját helyettesítette az a postás, akire járókelők találtak rá múlt szerdán, miután elájult a hőségtől Kelebián. A férfihez mentőhelikopter érkezett, és intenzív osztályra szállították, ám a szakszerű orvosi kezelés ellenére később életét vesztette. 

Megszólalt a Magyar Posta

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt – közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

Emlékeztettek: a baleset július 22-én történt, a szanki kézbesítő életét a mentők és a helyszínre érkező háziorvos is próbálta megmenteni, az 54 éves postás azonban a kórházban meghalt.

A Magyar Posta hangsúlyozta: munkatársait rendszeres foglalkozás-egészségügyi vizsgálatban részesíti, biztosítva így az orvos-szakmai felügyeletet. Munkatársai munkavédelmi és elsősegélynyújtó alapképzésen, valamint időszakos oktatásokon is részt vesznek. A társaság megtesz minden elvárható intézkedést a biztonságos munkavégzésért, illetőleg az elhárítható kockázatok csökkentéséért – jelezték.

A haláleset körülményeit az illetékes munkavédelmi hatóság a kórházzal együttműködve vizsgálja – tették hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport