18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vontatókötéllel kötöztek ki egy gyermeket büntetésből Szabolcsban

2024.07.28. 06:15
Egy férfi büntetésből vontatókötéllel kikötözte 12 éves nevelt fiát a saját garázsukban, a száját pedig gázolajos ronggyal tömte be. Az eset még tavaly novemberben történt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Most kiderült, hogy a férfit több bűncselekménnyel is gyanúsítják, így akár 7 és fél év börtönt is kaphat.

Egy dombrádi fiú kisírt szemekkel, kipirosodott karral nyilatkozott az RTL Híradó kameráinak arról, hogy nevelőapja büntetésből egy vontatókötéllel kikötözte a garázsukban, a száját pedig egy gázolajos ronggyal betömte.

Miután sikerült kiszabadulnia, barátja házába rohant segítségért. Az eset még tavaly novemberben történt.

Kopogtak nekünk az ajtón, kinyitottuk az ajtót. A gyerek, Ferike bejött sírva, elmondta a panaszát, hogy kikötözte. Benzines vagy gázolajos ruhával bekötötte a száját, na, hát nagyon meg volt ijedve

– nyilatkozta annak a fiúnak a családja, akihez segítségért rohant a gyermek. 

A történteket követően a fiú nagymamája feljelentést tett a rendőrségen, és nyomozás indult. Az RTL legfrissebb információi szerint a nevelőapát azóta több bűncselekménnyel is gyanúsítják. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta, a nyomozóhatóság folytatólagosan gyanúsítottként hallgatta ki azt a dombrádi férfit, aki nevelt fiát egy melléképületben kikötözte és bántalmazta. A férfi akár 7 és fél évre is rács mögé kerülhet.

Hozzátette: a nyomozáskor újabb adatok és bizonyítékok merültek fel a férfi bűnösségére vonatkozóan, ezért a vele közölt gyanúsítást a nyomozóhatóság súlyosabbra módosította. Így személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt is felelősségre vonják. 

A gyermek, aki azóta nagymamájánál lakik, elmondta, azért büntette meg a nevelőapja, mert elvett egy ezrest az anyja pénztárcájából. A nyomozókkal azt is közölte, hogy nagy nehezen, lábujjhegyen állva tudott kiszabadulni, ezt nekik is megmutatta a helyszínelésen. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.