Megrázó karambolt rögzített egy autó fedélzeti kamerája a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton

2024.07.29. 07:44
Áthajtott a szemben lévő sávba egy sofőr szombat éjjel a repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton Budapesten, így frontálisan ütközött a vele szemben, szabályosan közlekedő autóval. A baleset okozó 21 éves férfi azzal védekezett, hogy vidéken élőként nem tudta, hogy kétirányú a forgalom az érintett útszakaszon. A balesetben három fiatal felnőtt szenvedett töréses, zúzódásos sérüléseket.

Frontálisan csapódott egymásnak két autó, majd egy harmadik kocsi is beléjük szaladt szombaton este Budapesten, a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton. A balesetről sokkoló felvételt készített az egyik autó fedélzeti kamerája. 

A balesetben két nő és egy férfi sérült meg, akiket súlyos törésekkel szállítottak kórházba. A Tények úgy tudja, hogy a balesetet okozó sofőr azzal védekezett, hogy vidéken él, és azt hitte, hogy az út egyirányú, ezért senki sem jöhet vele szembe. 

A felvételen jól látszódik, hogy a szürke Peugeot 206-os az út közepén, az ellentétes irányú sávban érkezett a baleset pillanatában, a vele szemben szabályosan érkező sofőr pedig már hiába próbált meg fékezni és elkerülni a becsapódást, nem tudta elkerülni a karambolt. Az ütközéstől az autó felborult, a mögötte haladó jármű rögzítette a frontális balesetet. A vétlen autó annyira hátrasodródott az oldalára borulva, hogy nekiment a hátsó járműnek is, amely visszaállította a kerekeire. 

Az időközben a saját sávjába forgalmi iránnyal szemben visszakerült, szabálytalanul érkező autót egy sofőr még ki tudta kerülni, de a következő autó már nem, így következett be a hármas karambol. 

A szabálytalanul közlekedő jármű sofőrjét a tűzoltók vágták ki az autóból. A gépkocsi annyira összetört, hogy minden elemét le kellett vágniuk, hogy kiszabadíthassák az autót vezető 21 éves férfit, aki mellett egy húszéves nő ült. A vétlen sofőr egy 24 éves nő volt. Mindannyiukat kórházba szállították, jellemzően töréses, zúzódásos balesetet szenvedtek. A rendőrség vizsgálja a súlyos baleset körülményeit.