Magyar Péter elárulta, mikor egyeztet Karácsony Gergellyel

2024.07.29. 08:51
Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Radnai Márk alelnökkel beszélgetett „Magyarinfó” című műsorában. A pártszervezés és stratégiájuk megtárgyalása mellett kitértek Orbán Viktor tusványosi beszédére is, sőt, az is kiderült, hogy Magyar csütörtökön Karácsony Gergely főpolgármesterrel egyeztet.

Harmadik alkalommal tartotta meg vasárnapi, Magyarinfó című YouTube-műsorát Magyar Péter, amelyet a Facebookon tett közzé. Ezúttal a párt alelnökével, Radnai Márkkal beszélgetett. Elsőként arról beszéltek, hogyan lett rendezője Radnai Márk a párt március 15-i tüntetésének. 

  • Radnai Márk elmondta, azért is döntött amellett, hogy beáll Magyar Péter mögé, mert szerinte sok ember van  az országban, akik azt tapasztalták az elmúlt tíz évben, hogy a szakmai tudásuk nem számít.
  • Magyar Péter sérelmezte, hogy őt, mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét „nem engedik be” a magyar köztelevízióba, ezért szeptemberben, az európai parlamenti vitán, ahol Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti majd a magyar uniós elnökség programját, rá fog kérdezni erre.
  • Radnai Márk szerint megoldást kell találnia arra, hogy „ne legyenek egy 140 milliárdból kitartott köztévé mellett még idézőjelben magánkézben lévő médiumok, mint ahogy a TV2 és az Index is Mészáros Lőrincé, a kicsikről nem beszélve”. 
  • A pártépítésről elmondták, hogy azért volt eddig Magyar Péter csak alelnök és azért maradt a régi elnök még a kampányban az eredeti pozíciójában, mert nem akarták, hogy belekössön az ügyészség vagy a bíróság az eljárásukba, és ott ellehetetlenítsék különböző bürokratikus adminisztratív eszközökkel az európai parlamenti választáson való indulásukat.
  • Radnai Márk kétfelé szedné a pártépítést: egy szervezett formára, és egy olyan agilis szervezetépítésre, amiben a tehetséges emberek 120 százalékot képesek kihozni magukból.
  • Egy új szervezeti struktúrát akarnak létrehozni, amelynek egyik lépcsőfoka egy nagy, 30-40 ember részvételével zajló workshop volt, akik a különböző divíziókat vezetik.
  • Magyar Péter elmondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel csütörtökön fog találkozni, ami egy informális egyeztetés lesz.
  • A Tisza Párt elnöke azt is kifejtette, hogy sokan kérdezik, mi lesz az az új világ, amiről beszélt, hogy szeptembertől új világ lesz. Mint ahogy fogalmazott: „Meg fogjátok tudni, tehát nem fogjuk azt se hagyni, hogy a közmédia így működjön tovább. Vannak jogi, politikai és egyéb nyomásgyakorlási eszközök.”