Újabb rekorder gyorshajtót fogtak el a rendőrök a 6-os főúton

2024.07.30. 14:01
Az elfogott nő saját állítása szerint tesztvezetésre vitte az autót, mellyel óriási sebességgel hajtott a Tolna vármegyei megyeszékhely közelében.

A Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai július 28-án, vasárnap délután sebességet mértek a 6-os főúton, Szekszárd közelében. Fél három előtt pár perccel egy fekete autó haladt el a traffipax előtt a megengedett 90 kilométer/óra sebesség helyett annak több mint duplájával, 181 kilométer/órával − közölte a police.hu.

A megállított 30 éves nő állítása szerint próbakörön voltak, azért haladt ekkora sebességgel. A rendőrség 260 ezer forintos közigazgatási bírságot szabott ki rá, valamint 8 közlekedési előéleti pontot is kapott.

A rendőrség továbbra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy a gyorshajtás magas baleseti kockázattal jár, ezért hangsúlyozza, hogy mindig mindenki az előírt sebességgel közlekedjen. A fékút nagy tempónál megnövekszik, a vezető nem ura többé járművének. A gyorshajtó nemcsak saját, hanem mások biztonságát is veszélyezteti. A rendőrség ezért fokozottan kéri a közlekedési szabályok betartását.