Megdőlt a rekord, fagyott az éjjel Magyarországon

2024.07.30. 11:29
Több mint harminc fokot csökkent a hőmérséklet az ország északi felében, ami már komoly hatással is lehet a szervezetünkre.

Ezúttal nem a legmagasabb, hanem a legalacsonyabb hőmérsékleti rekord dőlt meg Magyarországon az Időkép tájékoztatása szerint. Hétfő éjjel ugyanis a Szilvásváradhoz közeli Mohos-töbörben mértek

mínusz 5,9 minimumot.

A Nógrád vármegyei Zabar is abszolút rekorder, itt 5,1 fokig hűlt az éjszaka folyamán a hőmérséklet. Az orvosmeteorológiai előrejelzések szerint a hűvös éjszakáknak és a frontmentes időszaknak köszönhetően kipihenhetjük magunkat az esti órákban, nemsokára azonban visszatérnek a trópusi éjszakák.

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint kedden túlnyomóan felhőtlen, napos, száraz idő várható, legfeljebb északkeleten lehet kevés gomolyfelhő. A szél többnyire mérsékelt marad, de a Tiszántúlon és a Zemplén térségében az északias irányú szelet még időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. A nagy napi hőingás miatt viszont vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét alakulhat ki.

Szinte zavartalan lesz a napsütés, így országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.