Vádat emeltek egy debreceni graffitis ellen

2024.07.30. 12:03
A Debreceni Járási Ügyészség 6 rendbeli rongálással vádolja azt a férfit, aki 2021 márciusa és 2022 decembere között Debrecenben egy fekete alkoholos filctollal különböző ábrákat és idézeteket rajzolt. Ez idő alatt közel 20 helyszínt rongált meg.

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki több mint egy éven át firkált filctollal épületekre és oszlopokra Debrecen belvárosában, közel félmillió forint kárt okozva – áll a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint az elkövető 2021 márciusa és 2022 decembere között Debrecenben egy fekete alkoholos filctollal különböző ábrákat és idézeteket rajzolt.

Az elkövető közel 20 helyszínt rongált meg, köztük egy belvárosi műemlék épületet. Emellett villanyoszlopokra és egy belvárosi gimnáziumra is firkált.

Tettével összesen csaknem félmillió forint kárt okozott, ami nem térült meg, ezért a sértettek a debreceni rendőrség nyomozása közben kérték káruk megfizetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit összesen 6 rendbeli rongálással vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, amelyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és kötelezze a sértettek kárának megfizetésére.