Az ágyhoz kötözték, és hagyták kiszáradni az egyik idős beteget a várpalotai kórházban

2024.07.30. 06:26
A kórházi ágyhoz kötözték beteg rokonukat, aki csaknem kiszáradt, az ügyeletes orvost pedig még telefonon sem tudták elérni a várpalotai Szent Donát Kórházban – nyilatkozta a beteg hozzátartozója az RTL Híradónak. Az időseknek emelt szintű ápolást ígérő, fizetős magánkórház főigazgatója teljes körű vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A várpalotai Szent Donát Kórházban emelt szintű ápolás és állandó szakorvosi ügyelet ígéretével kérnek el a bent fekvőktől havonta 440 ezer forintot. Az RTL Híradónak nyilatkozott egy idős férfi hozzátartozója, aki szerint

tegnap látogatási idő alatt a papa ki volt kötve, mind a két keze, mind a két lába, mozdulni se tudott, arra esély sem volt, hogy italt fogyasszon vagy bármi…

– idézi fel az idős férfi rokona.

Az ápolók azt mondták, azért kötözték meg az apósát, mert az idős férfi el akart menni a kórházból. A hozzátartozó szerint „a papa fel se tudta emelni a kezét, nemhogy elment volna valahova”.

A család kérésére eloldozták a férfi kezét, de addigra már nagyon kiszáradt. Orvossal nem tudtak egyeztetni a történtekről, pedig szerintük ez a beteg rokonuk állapota miatt is fontos lett volna.

Telefonon felhívtuk az ápolónőket egymás után, mindenki azt mondta, hogy nincsen orvos, nincsen orvos. 300 betegük van, de nincsen orvos

– fogalmazott a hozzátartozó, hozzátéve, hogy a látogatási idő alatt, délután 2-től 5-ig nem érték el az ügyeletes orvost, aki a nővérek szerint nem is volt a kórházban. Egészen este 8 óráig kellett várniuk, amikor közölték velük telefonon, hogy rokonukat nem látta orvos. A miértre viszont nem kaptak választ.

A várpalotai kórháztól az RTL-nek azt írták: a főigazgató teljes körű vizsgálatot rendelt el az ügyben, és annak lezárásáig nem nyilatkoznak.