Orbán Viktor új helyettest nevezett ki az Országos Kórházi Főigazgatóság élére

2024.07.30. 07:28
A Magyar Közlönyben olvasható, hogy a miniszterelnök az Országos Kórházi Főigazgatóság új főigazgató-helyettesévé Raffay Bálintot nevezte ki.

Az OKFŐ-nél az elmúlt fél évben többször is volt vezető, valamint -helyettescsere, melyet többnyire nem indokoltak. A frissen kinevezett Raffay Bálint augusztus elsejétől foglalhatja el új posztját a belügyminiszter javaslatára, írja a Magyar Közlöny.

Korábban megírtuk, hogy július 15-ei hatállyal Bábiné Szottfried Gabriellát mentették fel, aki az OKFŐ népegészségügyért és prevencióért felelős helyettese volt. Indoklás az ő esetében sem szerepelt, azonban ismeretes, hogy a kórházak többsége finanszírozási problémákkal küzd.

A belügyminiszter nemrég módosította az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló korábbi utasítását, így az már csak két főigazgató-helyettest nevesít: az egészségügyi ellátórendszerért felelőst, illetve a működésért felelőst. Vélhetően utóbbi posztot kapja az eddig a főigazgatói hivatalt irányító Raffay Bálint, mert az alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettes, Szondi Zita a helyén maradt, erről a Medical Online számolt be.