Négyszáznál is több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

2024.07.31. 11:23
Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A július 15-től július 28-ig tartó akció eredményeként összesen 389 sebességtúllépést rögzítettek az objektív sebességmérők, a leggyorsabb sofőr óránként 147 kilométeres sebességgel hajtott – közölte a rendőrség.

A mozgó járműből történő sebességmérés során pedig további 19 gyorshajtóval szemben intézkedtek, és összesen csaknem 850 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Az akcióban egy olyan sofőrt is elfogtak, aki részegen, eltiltás hatálya alatt vezetett; büntetőeljárás indult ellene, valamint az alkoholfogyasztás miatt 39 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére is kötelezték – áll a közleményben.

Növekszik az incidensek száma

Az Árpád hídra tavaly júliusban figyeltek fel, amikor halálos balesetet okoztak az egymással versenyző autósok. Idén újabb balesetek történtek a hídon, egy újabb biciklis gázolás, majd egy ámokfutó a menetiránynak, nem megfelelő irányba hajtott fel a hídra, és két ember halálát okozta.

A hídon továbbra is csak egy kamera működik a bejelentett 45-ből.