18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fordulat a 11 évesen eltűnt bajai kisfiú, Till Tamás ügyében

Untitled-1
2024.07.31. 18:54
Huszonnégy évvel ezelőtti bűntényt deríthetett fel a magyar rendőrség, miután a 2000-ben, akkor 11 éves Till Tamás eltűnésének ügyére illő munkacímmel hirdetett sajtótájékoztatót csütörtökre az ORFK vezérőrnagya. Az Index úgy tudja, a kerékpárral közlekedő kisfiút egy személygépkocsi ütötte el, annak vezetője pedig a közelben épülő házának alapjába rejtette a holttestet. Lapinformációk szerint erre azután derült fény, hogy az ingatlan új külföldi tulajdonosa felújításhoz látott.

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tart az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) Petőfi Attila vezérőrnagy „egy, Bács-Kiskun vármegyében 2000-ben eltűnt gyermek ügyével kapcsolatos eljárás” ügyében. Ez alapján alighanem az ezredfordulón 11 évesen eltűnt bajai Till Tamásról lehet szó.

A mindezidáig megoldatlan bűnügy 2000. május 20-ig nyúlik vissza, amikor egy vasárnap délelőtt biciklivel indult szülei bajai családi házából a közeli vadasparkba lovagolni, azonban oda nem érkezett meg, és többé nem látták.

A kisfiú az egyik legismertebb eltűnt magyar gyermekké vált, akinek portréja a tejesdobozokra is felkerült. 

24 év után kiderülhet az igazság

A Bors beszámolója szerint a helyiek azt beszélik, hogy egy ház felújítása során előkerülhettek a kisfiú földi maradványai. Az értesülés szerint a padló feltörése közben előkerült egy gyermekcsontváz, amely a 11 évesen eltűnt kisfiúé lehet. A lap elérte az édesapát, Till Mátyást, aki úgy nyilatkozott, hogy ő is hallotta, miket mondanak a városban, de az emberek régebben is mindenfélét beszéltek. „Már csak akkor szólalok meg a fiammal kapcsolatban, ha lesz valami biztos értesülés” – mondta a családfő.

Felbolydult a Sugóparti Hírek nevű helyi lap közösségi oldala is, mindenesetre az ORFK csütörtökön tisztázhatja a csaknem negyedszázados rejtély részleteit. A sajtótájékoztatóról az Index is tudósít.

A Pesti Srácok felidézte, hogy a feltételezett gyilkossággal korábban összefüggésbe hozták Sz. Jánost, aki egyszer már beismerte, hogy megölte Till Tamást, és azt is bevallotta, milyen eszközzel végzett vele. A holttest azonban nem került elő, miközben a kecskeméti nyomozók lecsapoltattak egy halastavat, felforgattak egy szeméttelepet, de a megjelölt helyek egyikén sem találták meg Tamás testét, Sz. János pedig visszavonta vallomását. A fiú eltűnése után egy évvel ismeretlentől kaptak telefonhívást a szülők azzal, hogy a fiuk él, ám az illető később nem jelentkezett, és szervkereskedőkről is szólt egy teória.

Mi történhetett Till Tamással?

Az Index úgy tudja, a Bácsbokod felé vezető úton, a köztemető közelében személygépkocsijával egy férfi elüthette a kerékpárral közlekedő gyermeket, aki az ütközés következtében életét vesztette.

Információink szerint az elkövető a baleset helyszínének közelében lévő iparterületen építkezett, a fiú holttestétől pedig a háza alapozása során szabadult meg.

Értesüléseink alapján erre úgy derült fény, hogy az ingatlan a közelmúltban egy külföldi tulajdonosé lett, aki felújításba kezdett. Állítólag a tettes már nincs életben, de az özvegye megerősítette az áldozat befalazásának tényét és annak körülményeit is.

(Borítókép: Till Tamás. Fotó: Police.hu)