Gyurcsány Ferenc: Emlékeznek, hogy én mennyiért végeztem a dolgomat? 1 forintért

2024.07.31. 15:28
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a kormány tagjainak béremelése után arra emlékeztetett, hogy ő miniszterelnökként havi egy forint fizetést vett fel.

Az eddig 4 millió 178 ezer forintot kereső Orbán Viktor jövedelme havi bruttó 6 millió 539 ezer forint júliustól, beleszámítva az 1 millió 767 ezer forintos képviselői tiszteletdíjat – írtuk korábbi cikkünkben.

Gyurcsány Ferenc erre reagálva Facebook-oldalán felsorolta, hogy a kormányfő nem a szociális munkások, a bírók, a rendőrök vagy a tanárok bérét emelte, hanem önmagáét.

Hogy a nyári villám fénye világítsa meg az elméjét, és a reggeli harmat suvickolja tisztára az erkölcsét! Emlékeznek, hogy én mennyiért végeztem a dolgomat? 1 forintért. Valójában annyiért se, mert többet adtam fontos emberi dolgokra, mint amennyi a miniszterelnöki fizetésem volt

– emlékeztetett a Demokratikus Koalíció elnöke.

A volt kormányfő megjegyezte: „Ez az ország megszakadhat a gürcölésben, az infláció megeheti a fizetésedet, a kormányfőt ez nem érdekli. Neki legyen jó. Meg az övéinek. Nem kellene már elzavarni a csudába?”

A Tisza a tanárokéhoz kötné a miniszterek fizetését

„A Tisza Párt a tanárok fizetéséhez köti a miniszterek és a miniszterelnök fizetését. Mai hír, hogy a miniszterelnök 27%-kal megemelte egyes miniszterek fizetését. Van olyan miniszter, aki már 6,3 millió forintot keres. A miniszterelnök pedig mostantól (legálisan) 6,5 millió forintot visz haza havonta” – írja Facebook-oldalán Magyar Péter, hozzátéve: a párt ezt „vérlázítónak és pofátlannak tartja”.

Ha a Tisza Párt felhatalmazást kap kormányalakításra, akkor a miniszterek és a miniszterelnök fizetését a tanári bértáblához kötjük. A miniszterelnök fizetése nem haladhatja meg az I. besorolású pedagógus minimumfizetésének (538 000 Ft) hatszorosát, a minisztereké pedig a négyszeresét. Az egyéb állami tisztviselők és cégvezetők fizetése pedig nem haladhatja majd meg a miniszterelnök fizetését

– közölte Magyar Péter, aki arra is emlékeztetett, hogy „a Tisza Párt európai parlamenti képviselői minden hónapban félmillió forintot jótékonysági célra ajánlanak fel a fizetésükből. Jómagam pedig a fizetésem felét”.