Újból megbízták az intézmény vezetésével a bántalmazással vádolt ercsi óvodaigazgatót

2024.07.31. 14:35
A gyanú szerint rendszeresen bántalmazhatta a gyerekeket, ezért felfüggesztették és kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást a rendőrség az ercsi Hétszínvirág Óvoda vezetőjével szemben, ám most újra kinevezte a pozícióra a település polgármestere.

Még márciusban függesztették fel a munkavégzés alól az Ercsiben működő Hétszínvirág Óvoda igazgatóját, most azonban arról tájékoztatta a helyieket a polgármester, hogy visszahelyezi pozíciójába a hónapokkal ezelőtt felfüggesztett igazgatónőt – tudta meg a hvg

A polgármester a ciklusa végéig, vagyis októberig bízta meg az intézmény vezetésével a nőt, aki ellen rendőrségi eljárás folyik, mert a gyanú szerint rendszeresen bántalmazhatta a gyerekeket. Állítólag egy hangfelvétellel is igazolták, hogy az óvodavezető agresszíven lépett fel.

A szakmai háttér biztosítása, a szándékok, a személyek jó összhangba hangolása az óvoda intézményvezetőjének elsőrendű felelőssége és feladata. Az elképzelt oktatási év eredményes megvalósítása az Ő személyes intuícióin, szakmai kvalitásán, hozzáállásán, gyermekek és szülők, valamint az intézményi dolgozók kapcsolati empátiáján múlik

– írta Szabó Tamás, Ercsi polgármestere a lakosságnak szóló tájékoztató levelében. 

Az óvodapedagógust március elején egy hónapra felfüggesztették a munkavégzés alól, és vizsgálat indult ellene, mert panasz érkezett a pedagógiai módszereire. A gyanú szerint kiabált a gyerekekkel, és többször is előfordult, hogy berángatta őket az irodájába. Ábrahám Gabriella korábban az arcát vállalva nyilatkozott az RTL Híradónak is, elmondta, hogy szerinte azért érik a vádak, hogy ne őt válasszák meg újra az intézmény élére. 

Senki nem jelentkezett a pályázatra

Júniusban azonban lejárt az igazgatónő eltiltása és a mandátuma is végéhez ért, ezért új pályázatot írtak ki a posztra, amire rajta kívül nem jelentkezett más. A képviselő-testület júliusi ülésén pedig tartózkodott a pályázat elbírálásakor, ezért maradt nyitva a lehetőség, hogy Ábrahám Gabriella ismét jelentkezzen az intézmény vezetésére. A munkáltató legfeljebb egy évig tudja a feladatot a megbízott igazgatóra bízni, közben azonban ki kell írniuk az új pályázatot.

A polgármester azzal indokolta, hogy október elsejéig, vagyis városvezetői mandátuma lejártáig még megbízza az óvoda vezetésével a bántalmazással vádolt igazgatót, miszerint „az évkezdés megnövekedett munkamennyiséggel jár, amelyhez feltétlenül szükség van egy alkalmas intézményvezetőre, erre a »legkomplexebb feladatra« pedig nem vállalkozott senki más”.

A gőg, az önteltség, a meg nem értés, a felületesség, a kioktató stílus a jövőben is üldözendő, el nem fogadható emberi viselkedési forma, ami mételyezi az emberi kapcsolatokat, rontja a kollektíva hozzáállását, hangulatát, és konfliktusokat szül

– idézte a polgármester egy saját, korábbi levelét a tájékoztatásában.