Megtörtént a nagy találkozó, Magyar Péter és Karácsony Gergely tárgyaltak

Untitled-1
2024.08.01. 13:05
Csütörtökön informális egyeztetés keretein belül találkozott Karácsony Gergely főpolgármester és Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke.

A korábbi bejelentésnek megfelelően csütörtökön egyeztetett Karácsony Gergely és Magyar Péter. A találkozó megtörténtéről a Tisza elnöke így számolt be:

A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral. A Tisza Párt nevében a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszem a kapcsolatot. Főpolgármester úrral még a nyáron folytatjuk az egyeztetést. 

A Főpolgármesteri Hivatal is szűkszavúan fogalmazott: „Karácsony Gergely megkezdte a tárgyalásokat a Fővárosi Közgyűlésbe bekerült pártok vezetőivel. A főpolgármester elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével egyeztetett a közgyűlésben tervezett munkáról. Az egyeztetések folytatódnak.”

A tárgyalások eredményéről a Városháza a megbeszélések lezárulta után ad tájékoztatást.

A főpolgármesternek szüksége van a támogatásra

A június 9-i önkormányzati választásokon Karácsony Gergely rendkívül szoros versenyben legyőzte Vitézy Dávidot a főpolgármesteri székért zajlott versenyben, de a közgyűlésben így is nehéz lesz többséget teremtenie a városvezetőnek. A Karácsony Gergely által vezetett lista hat mandátumot szerzett. A Fővárosi Közgyűlés további összetétele így alakult:

  • Fidesz–KDNP – 10 mandátum,
  • Tisza Párt – 10 mandátum,
  • Párbeszéd – Zöldek–DK–MSZP – 6 mandátum,
  • Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP – 3 mandátum,
  • Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 3 mandátum.

(Borítókép: Karácsony Gergely és Magyar Péter. Fotó: Németh Kata, Papajcsik Péter / Index)