Jobb lesz felkészülni, így változik a közlekedés Budapesten a Sziget Fesztivál miatt

2024.08.01. 10:57
Két héten keresztül lezárásokkal kell számolni a Sziget Fesztivál alatt a Budai alsó rakpart északi szakaszán, valamint a III. kerület környékén.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) információi szerint a Sziget Fesztivál idején több szakaszon is korlátozásokra kell számítani augusztus 2. és 15. között.

A rendezvény miatt lezárják a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között. Az Óbudai-szigetet már korábban lezárták. A 226-os autóbusz rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik.

Augusztus 5. és 13. között naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakos lezárásra kell számítani a Budai alsó rakparton a Mozaik utca és a Margit híd között, továbbá a Mozaik utcában is. A Szentendrei úton a délutáni és az esti órákban a szokottnál jóval erősebb forgalomra érdemes készülni.

A Pesti alsó rakpartot már korábban lezárták hétköznapokon a Lánchíd és az Erzsébet híd között, hétvégente pedig a Margit híd és az Erzsébet híd között, hogy átadják a gyalogos- és kerékpáros-forgalomnak.