18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Till Tamás holttestét egy gyerek segítségével tüntethette el a gyilkosa

2024.08.01. 10:27
Csütörtök délelőttre hirdetett sajtótájékoztatót a rendőrség, hogy a több mint 24 évvel ezelőtt eltűnt Till Tamás ügyének fejleményeiről számoljanak be. Az akkor mindössze 11 éves fiú a vadasparkba indult a biciklijével, oda azonban már soha nem érkezett meg. A gyerek után hosszú éveken át csak az összetört kerékpárja maradt.

A mind ez idáig megoldatlan bűnügy 2000. május 20-ig nyúlik vissza, amikor egy gyerek vasárnap délelőtt biciklivel indult szülei bajai családi házából a közeli vadasparkba lovagolni, azonban oda nem érkezett meg, és többé nem látták.

A kisfiú az egyik legismertebb eltűnt magyar gyermekké vált, akinek portréja a tejesdobozokra is felkerült. Till Tamás ügye az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint hosszú évtizedek után megoldódott.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője a sajtótájékoztató elején kiemelte: nincs ma Magyarországon felderítetlen emberölési ügy, és ugyanígy járnak el a gyanús eltűnésekkel is. Petőfi Attila nyomozó, az ORFK vezérőrnagya, rendőrségi főtanácsosa felidézte, hogy ha a fiú élne, akkor most töltené be a 35. életévét. A beszédhibás, szeretni való gyerek utáni nyomozást nehezítette, hogy az eltűnésekor a városban gyereknapi ünnepséget rendeztek, így sok volt az idegen személy a településen.

Idén június 11-én kaptak egy információt a vármegyei főügyészségtől, hogy egy gyermekotthon lakója fenyegetés vagy pénz hatására segített elásni egy gyereket a vármegyében.

A fiút nem tudták kihallgatni, mert 2011-ben öngyilkos lett, de a mostanra már 40 éves barátja már tudott érdemi vallomást tenni az üggyel kapcsolatban. A két fiú egy vállalkozónál, egy esztergályosmesternél, V. Józsefnél dolgozott. Egy 800 négyzetméteres csarnok kétszintes családi házát próbálta otthonossá tenni, ebben kérte a fiúk segítségét. Egy kis fészer kötötte volna össze a két épületet, amihez vasbetonozásra volt szüksége. 

Egy nap a férfi a strandon kereste fel a fiúkat, hogy dupla pénzért betonozzák ki ezt a helyiséget. A fiú volt az, akinek talicskában kellett hordania az anyagot, majd ő fedezte fel a zsákban eltüntetett Till Tamás maradványait.

A rendőrök hatvan centi mélyre ástak a fészer alatt, amikor vélhetően megtalálták a holttestet. Azt szakértők fogják kimondani százszázalékos bizonyossággal, hogy valóban a fiatal fiút találták-e meg. Így egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mi okozta a fiú halálát.

V. József végül 2021-ben, önkezével vetett véget az életének, hozzátartozói nem tudtak érdemben információt megosztani. Őt korábban a megtalált kerékpár miatt hallgatták meg a rendőrök. A rendőrség emberölés miatt indított eljárást az ügyben, az ásatás alatt készült felvételeket a rendőrség YouTube-csatornáján közzétették, amit 18 év feletti, erős idegzetű olvasóink ezen a linken tudnak megtekinteni.

Az Index nemrég írta meg, hogy a Bácsbokod felé vezető úton, a köztemető közelében személygépkocsijával

EGY FÉRFI ELÜTHETTE A KERÉKPÁRRAL KÖZLEKEDŐ GYERMEKET, AKI AZ ÜTKÖZÉS KÖVETKEZTÉBEN ÉLETÉT VESZTETTE.

A férfi ezek után az épülő háza építkezésekor, a betonozás közben szabadult meg a mindössze 11 éves gyermek holttestétől. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.