A dugó elkerülése érdekében érdemes távolmaradni ettől a szakasztól Budapesten

2024.08.02. 14:21 Módosítva: 2024.08.02. 14:21
Az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon fogják javítani az útburkolatot a közeljövőben, ennek következtében szakaszosan le fogják zárni a Rákóczi út ezen részét. A javítások elméletileg négy napig tartanak, egy hét múlva pedig a másik oldalt is felújítják.

Augusztus 6-án, kedd reggel 8 órától korlátozni fogják a Rákóczi úton az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon a tér irányába vezető oldalon a buszsávot burkolatjavítás miatt – olvasható a Budapest Közút Zrt. közleményében.

Mint írják, a felújítás alatt a buszsávot szakaszosan lezárják a két csomópont között, miközben a keresztező utcák forgalma biztosított lesz. Emellett az Uránia megállóhelyet 20 méterrel hátrébb helyezik.

Ígéreteik szerint a kivitelezés augusztus 9-ig tart, majd tervek szerint augusztus 12-től az út másik, Astoria felé vezető oldalán javítják a burkolatot a buszsávban.

A munkálatok miatt a közlekedők türelmét és megértését teszik. Mint írják, az okozott kényelmetlenségek minimalizálása érdekében a felújítást a nyári tanszünetben végzik, amikor a forgalom a szokásosnál kisebb.