Vasvillával támadtak egy rendőrre Kaposváron, letartóztathatják a gyanúsítottat

2024.08.02. 11:34
Egy másfél méter hosszúságú fanyelű, négyágú vasvillával támadt az intézkedő rendőrre egy tolnai férfi. A hatósági személy azután érkezett ki a vádlott házához, hogy a férfi délelőtt lopott egy helyi boltban. A rendőr elektromos sokkoló eszközzel ártalmatlanította a trágárkodva hadonászó vádlottat.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki vasvillával támadt a rendőrre – áll a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

2024. július 30-án, délután megjelent a körzeti megbízott a tolnai férfi tartózkodási helyén, miután arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a férfi délelőtt lopott egy helyi boltban. Az intézkedő rendőr szolgálati gépjárművel és szolgálati öltözetben jelent meg az elkövető és az ellopott termékek felkutatása céljából. Az ingatlan kerítéssel nem határolt udvaráról a rendőr többször felszólította a férfit, hogy jöjjön ki. Ennek a férfi vonakodva tett eleget.

A rendőr közölte az intézkedés célját, amelyre válaszul a férfi hirtelen felkapta a közelben letámasztott, másfél méter hosszúságú fanyelű, négyágú vasvillát, majd határozott léptekkel megindult a rendőr felé.

Az elkövető a vasvillával több szúró mozdulatot tett a tőle pár méterre lévő rendőr felsőteste irányába, miközben trágárkodva azt kiabálta, hogy megöli

Ekkor a rendőr elektromos sokkolóval – aminek alkalmazására előzetesen felhívta a férfi figyelmét – ártalmatlanította az elkövetőt, aki ennek következtében a földre esett, ahol a hivatalos személy a további támadás megakadályozása céljából megbilincselte, majd erősítést és mentőt kért a helyszínre.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Az elkövető tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a bíróság pénteken dönt.