Etikai eljárás indulhat Gyurcsány Ferenc ellen

2024.08.03. 10:03
Hetvenoldalas dokumentummal bizonyítja Leel-Őssy Gábor, hogy jogosak az észrevételei, miszerint a Demokratikus Koalíciónak vérfrissítésre van szüksége, továbbá úgy véli, Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke megsértette a párt alapszabályát. A gyulai politikust a DK korábban megfosztotta tagságától, erre ő válaszul etikai eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenc ellen.

Az alapszabály megsértésére hivatkozva kezdeményez etikai eljárást Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció politikusa Gyurcsány Ferenc ellen. A DK korábban megfosztotta tagságától a gyulai politikust, aki évekig volt a párt választókerületi elnöke – derül ki az ATV interjújából.

Leel-Őssy Gábor a júniusi választási vereség után kritizálta a kampányt, mi több, Gyurcsány Ferenc pártelnök távozását is indokoltnak látta, és a megújítását sürgette, és június 9. óta többször is nekiment a DK elnökének. A csatornának Leel-Őssy Gábor elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc egy beadvánnyal kérte a gyulai politikus kizárását a DK-ból. 

Leel-Őssy Gábor elmondta, hogy az etikai bizottság meghallgatta, amire ő egy 70 oldalas dokumentummal felelt, amellyel az igazát bizonyította, és amelynek a cáfolatára kérte a bizottság tagjait, továbbá az abban megnevezett személyek meghallgatására. A helyi etikai bizottság azonban azt javasolta a gyulai politikus választókerületének, hogy zárják ki. De mivel Gyurcsány Ferenc aláírásával született meg a beadvány, gyakorlatilag már kizárták. 

Folytatni fogom a harcomat. A mai nappal egy beadványt intéztem Gyurcsány Ferenc tag ellen, és megjelöltem, mik azok a pontok, amelyekben az alapszabály törvényszegését végrehajtotta, amely egy párttaghoz méltatlan

– nyilatkozta a csatornának  Leel-Őssy Gábor, hozzátéve, hogy bizonyítékokat is csatolt a beadványához.